31. juuli 1996 kell 22:00

Uus venekeelne ajaleht tulekul

Heitumata trükiajakirjandust mittesoosivate seaduseparanduste vastuvõtmisest riigikogus ja Rootsi Mariebergi ajakirjanduskorporatsiooni tiivustaval eeskujul otsustasid ajalehe Estonia juhtimise juures enne teise venekeelse ajalehega Den za Dnjom ühinemist olnud ajakirjanikud üllitada võimalikult lühikese aja jooksul uue venekeelse väljaande.

Uute väljaannete loomine lõhkiläinud toimetuste baasil tundub olevat väga trendikas. Siin saab tõmmata paralleele eestikeelse ajakirjandusega, kus meenuvad Eesti Ekspressi, Rahva Hääle ja Eesti Sõnumite juhtumid. Näib, et tüli ajakirjanike ja väljaandjate vahel on ainuke tüli, millest ka tulu tõuseb. Lugejad nimelt saavad uue väljaande.

Ainult et kui eestikeelne turg võimaldab hädavaevalt toime tulla kolmel üleriigilisel ajalehel, siis venekeelse ajakirjanduse turg ilma lisateenistuseta mõne poliitilise partei arvelt seda kindlasti ei võimalda.

Hetkel kuum