Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  B3 tekitab elevust

  Suvel jõudis firmadesse raadio B3 reklaamiosakonna läkitatud faks reklaamipakkumistega, kus eetriaega lubati kliendile müüa väga soodsa hinnaga. Paberilehel seisis ahvatlus: «50 korda, maksad kõigest 12 korra eest».
  Raadiojaama haldava IS Muusik Grupi juhi Lauri Laubre sõnutsi soovib B3 ülisoodsa hinnaga eetriaja pakkumisega leida endale pikaajalisi kliente, kellega hiljem koostööd jätkata.
  «Raadioreklaamiturg on Eestis väike ja sinna sissesöömine nõuab oma vahendeid,» selgitab Laubre. Tema sõnul pole üle poole aasta tagasi eetrisse läinud raadio tänaseni täielikult käivitunud. «Takistus tekkis sellest, et meile esialgu ringhäälinguloaga kinnitatud sagedus osutus osaliselt kasutamiskõlbmatuks,» ütleb Laubre.
  Tema sõnutsi pole probleem sideinspektsiooniga tänaseni lõplikku lahendust leidnud.
  B3 juht kinnitab, et omanikel pole kavatsust loobuda ligi 5 miljonit krooni nõudnud raadiojaama käivitamise ideest. «Kes on teinud suuri investeeringuid, ei saa alla anda,» lisab Laubre.
  Raadiojaama konkurentide hulgas tekitab B3 reklaamistrateegia parasjagu elevust.
  Venekeelse raadiojaama Sky raadio müügidirektor Margus Merima tõmbab paralleeli B3 ja kevadel majanduslike raskuste tõttu tegevuse lõpetanud Top raadio vahele. Pankrotistunud Makarov Muusik Managemendile kuulunud Top raadiosse pandi selle viimastel päevadel reklaami samuti väga odavalt, lausub Merima.
  Top raadio reklaamistrateegia eeskuju märgib B3 puhul ära ka riigile kuuluva Raadio 2 juht Riina Sildos.
  «Kui firma hakkab eetriaega nii odavalt müüma, siis kas läheb neil väga hästi või on see agoonia,» esitab oma versiooni reklaamiagentuuri Kolm Karu juht Olav Osolin, kes seisab ka aktsiaseltsi Trio reklaamikampaaniate taga. «Mulle tuleb meelde Top raadio ja Tipp TV, kust tulid enne lõpetamist nii soodsad reklaamipakkumised, et tundus, et järgmise sammuna hakkavad nad reklaamikliendile eetriaja eest peale maksma,» lisab ta.
  Turu-uuringute firma Baltic Media Facts viimase raadioauditooriumi uuringu kohaselt on B3 osakaal Eestis omataoliste raadiojaamade hulgas kõige väiksem.
  «B3 teeb väga kummalisi pakkumisi,» märkis raadiojaama reklaamistarteegia kohta ASile Trio kuuluvate raadiote, Uuno ja Kuku raadio ja Raadio 100 reklaamijuht Anti Kauk napisõnaliselt.
  «Kui raadiojaam on suutnud endale auditooriumi tagada, siis ostetakse sinna reklaami. Kui auditoorium puudub, siis võib reklaami kasvõi poolmuidu müüa, aga ikka ei osteta.»
  Merima sõnutsi pole raadiojaamade konkurents reklaamiturul praegu «sugugi traagiline». Tema arvates on tugevatele tegijatele mänguruumi küll, sest viimasel ajal pole ükski raadiojaam suutnud olukorda raadioturul oluliselt muuta.
  «B3 tulek raadiojaamade hulka pole kellegi turuosa ära võtnud,» lausub Merima.
  Love raadio on tagasi tõmbunud, Top raadio kadus hoopis ning Tallinnas pole lubadustele vaatamata alustanud veel Tartus tegutsev Päikeseraadio, selgitab ta.
  Raadiojaamade olulisem ülesanne on Merima väitel oma turuosa paranedes programmi kavaliteeti hoida ning vältida kuulaja jaoks jaama «äraväsimist».
  Sky raadio omanikud kavatsevad käivitada ka eestikeelse jaama Sky Plus, soovides pakkuda ohtralt popmuusikat ja meelelahutust. Senini kavatseb Tallinnasse tulla ka Tartus ja Pärnus tegutsenud Päikeseraadio.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Tallinna Sadam kasvatas reisijate arvu 87%, ent kaubamaht vähenes
Tänavu III kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 2,5 miljonit reisijat ja 4,4 miljonit tonni kaupa. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas reisijate arv 87% ehk 1,2 miljoni reisija võrra, samas kaubamaht vähenes 33%.
Tänavu III kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 2,5 miljonit reisijat ja 4,4 miljonit tonni kaupa. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas reisijate arv 87% ehk 1,2 miljoni reisija võrra, samas kaubamaht vähenes 33%.
Aleksei Šiškin: Nord Stream 2 hävitas eestlaste hõimurahva asuala
Sel nädalal sai selgeks, et Nord Streami projekti ajaloole pandi rasvane punkt. Sabotaaži tulemusena löödi gaasitorud rivist välja ja kõige järgi otsustades pole neid võimalik taastada. Delovõje Vedomosti ajakirjanik Aleksei Šiškin kirjutab gaasitorude ebaselgest ja traagilisest rollist eestlaste hõimurahva vadjalaste ajaloos.
Sel nädalal sai selgeks, et Nord Streami projekti ajaloole pandi rasvane punkt. Sabotaaži tulemusena löödi gaasitorud rivist välja ja kõige järgi otsustades pole neid võimalik taastada. Delovõje Vedomosti ajakirjanik Aleksei Šiškin kirjutab gaasitorude ebaselgest ja traagilisest rollist eestlaste hõimurahva vadjalaste ajaloos.
Tallinna Sadam kasvatas reisijate arvu 87%, ent kaubamaht vähenes
Tänavu III kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 2,5 miljonit reisijat ja 4,4 miljonit tonni kaupa. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas reisijate arv 87% ehk 1,2 miljoni reisija võrra, samas kaubamaht vähenes 33%.
Tänavu III kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 2,5 miljonit reisijat ja 4,4 miljonit tonni kaupa. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas reisijate arv 87% ehk 1,2 miljoni reisija võrra, samas kaubamaht vähenes 33%.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Suur galerii: Äriplaan 2023 tõi kokku rekordarvu ettevõtlikke inimesi
Eelmise nädala neljapäeval peetud Äriplaani konverentsil osales 650 inimest, kes kuulasid tippettevõtjate äriplaane ja ootusi algavaks majandusaastaks.
Eelmise nädala neljapäeval peetud Äriplaani konverentsil osales 650 inimest, kes kuulasid tippettevõtjate äriplaane ja ootusi algavaks majandusaastaks.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uuring: pea pooled ettevõtted kavatsevad kuue kuu jooksul palka tõsta
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.

Olulisemad lood

Septembris langesid korterite hinnad ja tehingute arv 1Partner: hind on ikka laes
Septembris vähenes korteritehingute arv üle Eesti võrreldes augustiga 21,6% ning mediaanhind pea 9%. Selle aasta septembris vahetas Tallinnas omanikku 24% vähem kortereid, kui eelmisel aastal, kuid keskmine ruutmeetri hind oli viiendiku võrra kõrgemal.
Septembris vähenes korteritehingute arv üle Eesti võrreldes augustiga 21,6% ning mediaanhind pea 9%. Selle aasta septembris vahetas Tallinnas omanikku 24% vähem kortereid, kui eelmisel aastal, kuid keskmine ruutmeetri hind oli viiendiku võrra kõrgemal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.