• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välispangad esitavad Ookeani asjus apellatsioonikaebuse

  Välispankade esindaja, advokaadibüroo H. Hedman & Co juristi Kalle Pedaku sõnul esitavad välispangad kirjaliku apellatsioonikaebuse sellel nädalal. Kaebuse sisu ei soovinud ta kommenteerida.
  Pedak väitis, et Tallinna linnakohus on oluliselt rikkunud nii materiaal- kui protsessiõigusnorme. «Linnakohus tunnistas välispankade ja Ookeani vahelise lepingu riigi ja ühiskonna huvide vastaseks,» selgitas Pedak. «See on küll imelik, sest vaidlusalune leping on sõlmitud Eesti majandusministeeriumi nõusolekul. Lisaks kiitis lepingu heaks ka Laari valitsus.»
  Pedak nõustus väitega, et kohtuprotsessi jätkamine nõuab mõlemalt poolelt lisaraha. «Me ei saa aga jätta nii keerulise asja lahendamist vaid esimese astme, linnakohtu otsustada,» lausus Pedak.
  Tallinna linnakohus mõistis välispankadelt Ookeani kasuks välja alusetult müüdud Moonsund-tüüpi laeva hinna 33 miljonit krooni. Lisaks peavad välispangad maksma 14,5 miljonit krooni riigilõivu Eesti riigi tuludesse ja kandma Ookeani kohtukulud.
  Ookeani pankrotihaldurile Arno Mägile ei tulnud välispankade edasikaebamise kavatsus ootamatult.
  «Kui edasi ei kaevata, peab ju keegi Soome poolel süüdi jääma, miks selline leping üldse sõlmiti, miks lootusetus olukorras vaieldi ja miks kaotati veel ligi 15 miljonit krooni riigilõivuna,» leidis Mägi.
  Pankrotihaldur Arno Mägi on veendunud, et välispankade esindajad ja nõuandjad on valmis kaotuse korral ringkonnakohtus kohtuotsuse vaidlustama ka riigikohtus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Estraveli omanik: eelmine kriis oli võrreldes praegusega lasteaed
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.