• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa kuristiku serval

  Arvestades president Boriss Jeltsinil ees seisvat rasket operatsiooni, on puhkenud Venemaal võimuvõitlus, mille käigus püüab ekskindral Lebed endast jätta muljet kui palgata tööliste ja sõjaväelaste kaitsjast ning keskkonnaseisundi parandajast.
  «Ma püüan ära hoida riigi libisemise sellesse kuristikku,» ütles Aleksandr Lebed presidendi administratsiooni kuulumise 100. päeva puhul korraldatud pressikonverentsil. Võrreldes Venemaad «kehaga, mida vaevavad kohutavad haavad ning väljaravimata haigused», ütles Lebed, et ta on pööranud oma pilgu Tshetsheenialt, kus ta saavutas relvarahu ja vägede väljaviimise kokkuleppe, muudele probleemidele.
  Ta deklareeris, et püüdis läinud nädalal juhtida valitsuse tähelepanu probleemidele, mis on seotud armee finantsraskustega, sõjaväeliste ja tsiviilotstarbeliste tuumareaktorite keskkonnaohtlikkusega ning toidu ja kütuse ohtliku vähesusega riigi põhjapiirkondades.
  Teravnenud võimuvõitlusest annab tunnistust ka peaminister Viktor Tshernomõrdini toon, kes valitsuse istungil hoiatas ministreid, et nad vallandatakse päevapealt, kui nad ei toeta valitsuse esitatud eealarve-eelnõu selle eesseisval arutamisel parlamendis.
  «Kui mõni valitsuse liige hakkab riigiduumas mängima salamänge, siis ma hoiatan neid, et sõltumata nende ametiseisundist ei tööta nad pärast seda enam siin,» sõnas peaminister, kelle kätte läheb võim automaatselt kolmeks kuuks, kui president peaks muutuma töövõimetuks.
  Venemaa konstitutsiooni kohaselt kuulub minstrite ametisse nimetamine ja vallandamine teatavasti presidendi volituste hulka.
  Üldise arvamuse kohaselt oli peaministri hoiatus mõeldud Aleksandr Lebedile, kes ei ole küll kabineti liige, kuid kelle äge kriitika oli otsene rünnak valitsuse vastu. FT
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.