• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Öö Mirage'is pakub variatsioone

  Ööklubi Mirage Pärnu südalinnas Rüütli tänava lõpus külastajate puuduse üle kurta ei saa: isegi töisel argipäeval satub sinna piisavalt publikut mujalt Eestist ja piiri tagant.
  Seltskond on kirju nii riietusstiililt kui emakeelelt, ent õnneks heatahtlikult meelestatud, alkoholi tarbimises mõõdukas, nautides vähemalt testiõhtul pigem tantsu, eeskava ja kaaslasi. Suurem sumin tekib alles kella 2 paiku, ent eluohtlikke olukordi siiski ei märka.
  Testiõhtu põhjal jäi mulje, et Mirage'is armastavad pidada spontaanseid pidusid ka soliidsed asutused, näiteks kinnisvarafirmad, kuna vähemalt kuuele inimesele reserveeritakse mugavad sügavate diivanitega boksid. Külastajate keskmine vanus on vähemalt 30.
  Uste avamise ajaks on kogunenud ootajaid tänavalegi. Kes soovib tantsusaalis kindlasti istekohta saada, peaks olema kohal esimese poole tunni jooksul. Piletimüüja ja vormis turske turvamees teevad oma tööd mõõdetud täpsuse ja sõbralikkusega. Turvakontroll ei mõju alandavalt.
  Makstes kassasse poolsada krooni, saab vastu pileti, mille juurde võib võtta ka kahe nädala kava. Selgub, et pakutav muusikavalik pärineb 1970--80 aastatest, õhtu sisustab stiiliprogramm või hetke staarid.
  Testiõhtul esines Noisy Nation, kelle pärast südaööd alanud kontserdile publik kiljumisega kaasa elas. Plaate keerutas Gunnar Graps. Tõsi, paarkümmend minutit ansambli esinemisest muutus vähemalt tantsusaali siserõdul olnute jaoks raskesti talutavaks, kuna võimendusaparatuuri kotermann põristas halastamatult bassi publiku sisikonnas ja kõrvus.
  Nädala sees on pilet odavam: pühapäeval-esmaspäeval 25 krooni, teisipäeval 40 krooni, kolmapäeval-neljapäeval 30 krooni ja reedel-laupäeval 50 krooni.
  Kassa kõrval mänguautomaatide saalis on esialgu vaikus. Külalised juhatatakse trepist teisele korrusele, kus vasakut kätt jääb tantsusaal, paremat kätt aga mugav pesapaik neile, kes soovivad vestelda, piljardit mängida või kasiinos kätt proovida.
  Üks piljardimäng maksab 25 krooni. Huvilisi jätkub. zhetooni saab piljardilaua kõrvalt kunstlilledega ohtralt kaunistatud riidehoiust, mille seinal leidub lisaks tegevuslubadele ka hulk vajalikku teavet: näiteks riidehoiu numbri kaotamisel tuleb loobuda 50 kroonist.
  Klubis kulgedes tundub kõik külalisesõbralik: ärksad, oma ülesandeid teadvad ja eksimatult täitvad turvamehed, meeldiv ja kiire teenindus, meelelahutuse mitmekesisus.
  Vaid tualeti leidmine võib tekitada probleeme, kuna see asub lava kõrval saali kõige tagumises sopis, mis meenutab pigem teenindajate ametikäiku. Vähemalt naiste poolel on võimaluste vähesuse tõttu kindlasti ka lohe-pikk järjekord.
  Hämarat tantsusaali ehtivad kunstpalmid mõjuvad loomulikult ja veenvalt -- miraazh ju! Siiski jäi silma isegi miraazhi jaoks liiga veidraid asju.Tantsusaali paremast nurgast lae alt purskub aeg-ajalt liiga pealetükkiva visinaga tossu, mis mõjub pigem millegi meeldetuletajana kui stiilse efektina. Täpselt südaöine valgusshow oli märksa nauditavam.
  Laes ja baari kohal rippuvad odavahõngulised paberist serpentiinid ja hiina laterna sarnased moodustised balansseerivad aga tõelise maitsetuse ja veidruse piiril. Loodetavasti on tegemist konkreetse sündmuse kaunistusega ning imevidinatel on selles ruumis kindel esteetiline väärtus.
  Teenindusele pole midagi ette heita: märkamatult kaovad laualt tühjad klaasid ja mustad tuhatoosid. Ka baarmen on kannatlik.
  Joogi- ja suupiste valik on «harju keskmine» nagu ka hinnatase. Väike alkohoolne jook maksab ca 20--30 krooni, väikse alkoholikogusega kokteilid kuni 44 krooni. Odavaim on Hot Shot, 15 krooni. Iiri kohv maksab 33 krooni. Õllest pakutakse paraku vaid Koffi (25 krooni) ja Carlsbergi (20 krooni). Suupistete valik on ööklubile tavaline shokolaaditahvlitest soolapähkliteni. Siiski õnnestub täita ka tühjemat kõhtu, tellides 20kroonise hamburgeri või pitsa.
  Alkoholivabade jookide nimistu hõlmab vähemalt kümmet nimetust, ent kokteile nende seast ei leia. Ometi segab baarmen selle kliendi soovil puiklemata.
  - asukoht 10 p
  - tähistus 4 p
  - parkimisvõimalused 6 p
  - hügieenitingimused 4 p
  - ventilatsioon 7 p
  - interjöör 6 p
  - puhtus 8 p
  - valgustus 8 p
  - mugavus 9 p
  - helikvaliteet 4 p
  - õhkkond 8 p
  - personal 8 p
  - turvalisus 8 p
  - teenindus 8 p
  - alkoholiga jookide valik 6 p
  - alkoholita jookide valik 5 p
  - söögivõimalused 6 p
  - hinna ja kvaliteedi suhe 6 p
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.