• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnus leidub pealinna hinnaklassis maju

  Pärnu eliitpiirkond on rannarajoon, kus kinnisvara hinnad võivad ületada muu piirkonna hinnataseme isegi viiekordselt. Eraldi klassi kuuluvad rannarajooni Eesti-aegsed suured villad, mille hinnad küünivad miljoni kroonini. Villade ostmisel võib tekkida probleem, et sageli on need ümber ehitatud korter-elamuteks ja koormatud üürilepingutega. Kui rannarajooni kruntide hind algab poolest miljonist, saab 450 tuhande krooniga osta Raekülas korraliku maja. Ülejõe linnaosas, mis on üks vähemhinnatud rajoone, maksab samasugune elamu 350 000 krooni. Raeküla karpmajad on enamuses ehitatud nõukogude perioodil, kuid maksavad sellest hoolimata küllaltki palju.
  Pärnu korteriturg on stabiliseerunud, korterite hindu ei mõjutanud märgatavalt ka suvi. Nõutavad on 2toalised korterid hinnaga 60--80 000 krooni. Populaarsemad on Mai elamurajoon ja Tammsaare tänava piirkond, mille hinna erinevus teisel pool jõge asuvatest korteritest on 20--30%. Ahiküttega korterite eest ollakse sageli nõus rohkem maksma kui keskküttega korteri eest -- põhjus on keskkütte hind.
  Korterite üürimise soov ületab pakkumise mitmekordselt. Paljud maakonnast linna tööle tulnud inimesed sooviksid üürida väikest ahiküttega korterit üüriga kuni 800 krooni kuus, tühjaks ei jää ka kallimad. Osa linnaelanikke üürib korteri suveks puhkajatele ja kolib ise linnalähedasse suvilasse. Suviste üürihindade kujunemist mõjutavad oluliselt põhjanaabrid, kes on nõus paari toa eest nädalas maksma 1000 krooni.
  Äripindasid pakutakse praegu palju äärelinna: Papiniidu tänavale ja Ülejõe rajooni. Kalleimad kaupluste rendipinnad asuvad südalinnas kõige käidavamal Rüütli tänaval, kus ühe ruutmeetri eest makstakse kuus kuni 250 krooni.
  Äärelinnas saab korralikult remonditud ruumid rendile 70 krooni ruutmeeter, sealsed pinnad sobivad hästi kauplustele, kes vajavad suuremat müügipinda. Kellele pole asukoht esmatähtis, võib äärelinnast leida ka 20--30kroonise äripinna.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Eesti Energia viib Enefit Greeni börsile Lisatud intervjuu Aavo Kärmasega!
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.