10. november 1996 kell 22:00

Ametiühingutel utoopilised soovid

Sotsiaalminister Toomas Vilosius teatas pärast reedel toimunud kolmepoolseid läbirääkimisi valitsuse, tööandjate ja töövõtjate vahel, et järgmise aasta riigieelarve projekt ei näe ette alampalga tõstmist ja sellepärast ei ole seda võimalik ka järgmisel aastal teha. Äripäeval on hea meel, et valitsus ei nõustu ametiühingute utoopilise sooviga tõsta järgmisel aastal alampalk 680 kroonilit 1200 kroonini. Õnneks on oma nõudmise utoopilisusest saanud aru ka ametiühingute keskliit ja valitsuse keeldumine arvatavasti mingeid erilisi ametiühingutepoolseid aktsioone endaga kaasa ei too. Ametiühingute keskliidu esimees Raivo Paavo tõdes pärast järjekordse läbirääkimiste vooru lõppu, et kahtlemata 1200 krooni peale alampalka niipea ei tõsteta. Alampalga tõstmine toob endaga kaasa riigiametnike palgatõusu, mis omakorda tekitab palgatõusu ka erasektoris. See vähendab aga investeeringuid ja pärsib ettevõtluse arengut.

Hetkel kuum