21. november 1996 kell 22:00

Kreenholmis jääb palk samaks

Kreenholmi Valduse ASi juhid ei kavatse töötajate palka tänavu tõsta, aga on valmis parandama sotsiaalseid tingimusi ning maksma kollektiivlepingus ette nähtud jõulupreemiat.

Kreenholmi peadirektor Meelis Virkebau kinnitas, et ei pea palgatõusu sel aastal reaalseks. «Neljapäevasel kohtumisel ametiühingujuhtidega arutasime, kuidas anda sotsiaalset abi neile perekondadele, kelle üks liige töötab Kreenholmis, teine on aga töötu,» ütles ta. «Kõne all oli ka eluaseme sooduslaenu saamine ettevõtte abiga ning jõulupreemia suurus. Palganõudmistele mingit lahendust ei leitud.»

Kreenholmi ametiühingukomitee esindajad pehmendasid varasemaga võrreldes oma nõudmisi ning tegid ettepaneku tõsta kudumis- ja ketrustsehhi töötajate palka tagasiulatuvalt alates 1. novembrist viis protsenti. Seega loobus Kreenholmi ametiühingukomitee varem esitatud 17,6protsendilise palgatõusu nõudest, kuid juhtkond ei soostunud ka uusi nõudmisi täitma. BNS

Hetkel kuum