• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nordika müüb Kalju aktsiad

  Nordika Kindlustuse juhatuse liige Jaanus Reisner ütles, et Nordika Kindlustus otsustas seni Aerometile kuulunud 70 protsenti Kalju aktsiaid maha müüa nominaalhinnaga Valeri Zuravljovile kuuluvale ASile Zur.
  Kalju aktsiakapital on praegu 6 miljonit krooni ning Nordika teenib aktsiate eest 4,2 miljonit krooni.
  Kindlustusseltsi Kalju peadirektor Valeri Zuravljov kinnitas, et Kalju soovib osta seni Aerometile kuulunud Kalju aktsiad nominaalhinnaga. Täpsemaid kommentaare Zuravljov tehingu kohta anda ei soovinud.
  Algselt plaanisid Aerometi grupi juhid Peter Sedin ja Tiit Arge liita Kalju koos Farretiga Aerometi külge ja nii luua Nordika Kindlustus. Kuna Farret kuulus 100protsendiliselt Eesti Aerometile, ei tekkinud Farreti liitmisega Reisneri kinnitusel mingisuguseid probleeme.
  Kaljust kuulub Aerometile 70%, peadirektor Valeri Zuravljovi ASile Zur 24% ja Narva linnavalitsusele 6%.
  Jaanus Reisneri kinnitusel otsustas Nordika Kindlustus oma aktsiad Kaljus maha müüa, kuna Kalju mehhaanilisel liitmisel Nordikaga oleks tekkinud Narvas tegutsevas kindlustusseltsis teravad kaadriprobleemid. Senine töötajaskond oleks firmast lahkunud, lisas Reisner.
  Alates 1. jaanuarist peab vastutuskindlustusega tegeleva kindlustusseltsi aktsiakapital olema kümme miljonit krooni, mistõttu Kalju peab oma aktsiakapitali tõstma veel sellel aastal nelja miljoni krooni võrra.
  Zuravljov lausus, et Kalju juhtkond hakkab peagi arutama, kuidas seltsi aktsiakapitali nõutavale tasemele tõsta.
  Samas märkis Zuravljov, et kui Kalju juhtkond poleks veendunud, et suudab kindlustusseltsi aktsiakapitali tõsta, poleks nad aktsiaid Aerometilt ära osta soovinud. «Siis oleks võinud aktsiad hoopis Aerometile müüa,» lausus Zuravljov.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Karl Märka: lugupeetud minister, teie õigusloome kvoot on täis
Piirame Riigi Teatajas kehtivale seadusandlusele ette nähtud salvestusruumi 3,1 gigabaidiga, kirjutab HOOVI kaasasutaja ja tegevjuht Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Piirame Riigi Teatajas kehtivale seadusandlusele ette nähtud salvestusruumi 3,1 gigabaidiga, kirjutab HOOVI kaasasutaja ja tegevjuht Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Reisifirma Novaturas vahetab juhi välja
Novaturas vahetab välja alates 2019. aastast ettevõtet juhtinud Audronė Keinytė, selgub börsiteatest.
Novaturas vahetab välja alates 2019. aastast ettevõtet juhtinud Audronė Keinytė, selgub börsiteatest.
President noppis majandusnõuniku keskpangast
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
Raadiohommikus: kas Tallinn võõpab kevadel tänavad punaseks?
Sel nädalal täitub Tallinna uuel linnavõimul kaks kuud ametis. Raadiohommiku külaline on detsembrist sotsiaaldemokraatide ridadesse kuuluv abilinnapea Madle Lippus. Uurime linnaruumi lahenduste eest vastutavalt abilinnapealt linnahalli ala tuleviku kohta: kuidas seatakse tasakaalu ärihuvid ja linlase huvid avaliku ruumi suhtes?
Sel nädalal täitub Tallinna uuel linnavõimul kaks kuud ametis. Raadiohommiku külaline on detsembrist sotsiaaldemokraatide ridadesse kuuluv abilinnapea Madle Lippus. Uurime linnaruumi lahenduste eest vastutavalt abilinnapealt linnahalli ala tuleviku kohta: kuidas seatakse tasakaalu ärihuvid ja linlase huvid avaliku ruumi suhtes?