• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksuvõlgade intress alaneb

  Maksuameti maksude osakonna juhataja Eimar Soolepi sõnul on maksuviiviste vähendamise peamine põhjus see, et senine intress on majanduslikesse raskustesse sattunud ettevõtetele liiga koormav. Aastas suurendavad viivised põhivõlga 54 protsendi võrra.
  «Teistes riikides on maksuvõlgade intress väiksem,» lisas Soolep.
  Maksuvõlgade intresside vähendamine sõltub suurel määral sellest, kuidas kujunevad pangalaenude keskmised intressid. Viiviseprotsendi lõputu vähendamine pole Soolepi sõnul otstarbekas. «Kui see muutub väga väikeseks, hakkavad ettevõtted raha oma käibes kasutama ega taha pangalaenu üldse võtta,» põhjendas ta. «Pangalaenude intressid ja meie viivised on omavahel tihedalt seotud.»
  ASi Mainor presidendi Ülo Pärnitsa sõnul on maksuvõlgade viivised siiski endiselt kõrged. «Praegu on nii, et kui hätta jääd, lüüakse sind malakaga maha,» ütles Pärnits. «Peaks olema nii, et antakse vaid kergelt vitsu.»
  Pärnitsa sõnul peaksid maksuvõlgade intressid olema aastas poolteist kuni kaks korda suuremad kui pangaintressid, aga 0,12 protsenti päevas on tema väitel ikkagi kõrge. «Kui maksuhaldur kasutab talle maksukorralduse seadusega pandud õigust intressi veel poole võrra vähendada, seega 0,06 protsendi peale, võib juba rahule jääda,» lisas Pärnits.
  Maksuametil on õigus maksuvõlgade intressimäära vähendada kuni poole võrra, kui ettevõte ja maksuamet on sõlminud võlgade ajatamise graafiku. Järgmisest aastast saab seega kokkuleppel maksuametiga alandada maksuvõlgade intressi 0,06 protsenti päevas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Abiks investorile: kuidas hinnata iduettevõtet?
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Usinalt aktsiaid müünud ELMO Rendi juht lahkub juhatusest
ELMO Rendi tegevjuhi kohalt ja juhatusest taandub Julia Nekrassova, uueks juhatuse liikmeks saab Allan Leppikson, kes on seni vastutanud ettevõtte sõidukipargi töös hoidmise eest, teatas ettevõte börsiteate vahendusel.
ELMO Rendi tegevjuhi kohalt ja juhatusest taandub Julia Nekrassova, uueks juhatuse liikmeks saab Allan Leppikson, kes on seni vastutanud ettevõtte sõidukipargi töös hoidmise eest, teatas ettevõte börsiteate vahendusel.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Eestis populaarne auto põrus USA rahulolu-uuringus
Vaid 29 protsenti Toyota C-HRi omanikest Ameerikas ostaksid sama mudeli uuesti, selgub mõjuka tarbijaväljaande Consumer Reports küsitlusest.
Vaid 29 protsenti Toyota C-HRi omanikest Ameerikas ostaksid sama mudeli uuesti, selgub mõjuka tarbijaväljaande Consumer Reports küsitlusest.