15. detsember 1996 kell 22:00

Jaak Leimann ei kiirusta erastamisega

«Tahaks väga tegelda Eesti tulevikuga perspektiivis neli kuni kuus aastat ette. Sellega, mis meid ootab ja mida me tahame ning millise taseme saavutame, nii inimese kui riigi tasandil,» kinnitas Leimann.

«Sellest lähtuvalt tuleb ka muud asjad ära teha,» lisas ta. «Tihti räägime vahenditest ja meetoditest palju, aga soovist kuhugi jõuda ja kellekski saada vähem. Ma alustaksin kõige laiematest asjadest.»

Erastamisküsimustes, eelkõige infrastruktuuri erastamisel, pooldab eelmise ministri Andres Lipstoki erastamisagentuuri nõukogu esimehe kohal välja vahetav Leimann sügavamat analüüsi. «Infrastruktuur tuleb igal juhul erastada, iseküsimus, kui kiiresti ja kui kvaliteetselt,» lausus Leimann.

«Ma arvan, et need (infrastruktuuri ettevõtete erastamine -- toim) on meile väga suured otsused ja siin peavad olema seetõttu ka väga head projektid ja põhjendused, et neid otsuseid langetada,» rääkis Leimann. «Mõni päev või nädal ajakaotust ei ole nii oluline kui kvaliteet.»

Hetkel kuum