5. veebruar 1997 kell 22:00

Hulgaliselt lisasid

«Müüa korter kesklinnas vaatega Toompeale, 3. korrus, põrandaluuk ja sissepurse neljas toas. Hulgaliselt lisasid.» Selline on BNSi eilse uudise kohaselt üks sissekandeid peaminister Tiit Vähi 23. jaanuaril avatud Interneti koduleheküljel.

Kolmapäeva pärastlõunaks peaministri koduleheküljele tehtud 13 kandest olid vaid neli heatahtliku sisuga ja neiski avaldati vaid heameelt lehekülje avamise üle, mitte ei kiideta peaministri teguviisi. Valitsuse pressibüroo direktori Juhan Kivirähki arvates on suuresti tegemist solvangutega peaministri aadressil.

Öeldakse, et rahvasuu ei valeta. See, kui rahvasuu ennast elektrooniliselt väljendab, ei muuda ütluse tõepära olematuks. On veel teinegi rahvalik ütlus, sedapuhku vene vanasõna, mis vabas tõlkes kõlab umbes järgnevalt -- ära sõima peeglit, kui lõust endal viltu on. Lisaks peeglile ei tasuks vist sõimama hakata ka kuvarit ning peaministri külalisteraamat võiks edaspidigi sissekannete jaoks avatud olla.

Hetkel kuum