9. märts 1997 kell 22:00

Närvilisus väärtpaberiturul kestab

Äripäeva aktsiaanalüütiku Toomas Truuverki ütlusel on hinnakõikumine omane ka muu maailma väärtpaberiturgudele ning see on igati normaalne nähtus.

Eesti turu suhteliselt kõrge hinnataseme juures on investoril Hansapanga peaanalüütiku Katrin Kaarli sõnul raske investeerimisotsuseid teha. «Raske on uskuda, et praegune hinnatase on turu jaoks õige. Kardetakse, et hinnad on liiga kõrgele läinud,» märkis Kaarli «Samal ajal ei julge keegi pidevalt jätkunud tõusuga turul ka kohe müüma hakata, sest kardetakse olulisest osast kasumist ilma jääda.»

Kaarli kinnitusel toob Eesti suhteliselt kallil turul iga äkiline hinnatõus kaasa volatiilsuse suurenemise, mistõttu varasemaid kergeid tõuse edaspidi ei tule.

Neljapäevasele hinnatõusule järgmisel päeval järgnenud langus oli Ühispanga analüütiku Urmas Simsoni hinnangul tingitud spekulatiivsemate investorite soovist kasum kiiresti välja võtta.

Neljapäeval enim tõusnud Hoiupanga aktsia hind langes reedel 2,7 krooni ja jäi pidama 105,25 krooni tasemel. Hoiupanga aktsia oli reedel ka enimkaubeldud aktsia, sooritatud tehingute käive oli 29,2 mln krooni, omanikku vahetas 276 982 aktsiat. Hoiupanga suure käibe mõjul tõusis börsi kogukäive 59,4 mln kroonini.

Vabaturu käive oli reedel 12,2 mln krooni ning suurima, 4,6 mln kroonise käibega oli Kalevi aktsia.

Hetkel kuum