• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Variku maareform

  Maareformi edendamisest suure suuga pajatavad maapoliitikud üritavad samal ajal igal moel sedasama reformi takistada. Riigikogus oli teisel lugemisel maapoliitikute seaduseelnõu, mis kitsendab oluliselt välismaalaste maaostuvõimalusi Eestis. Maameeste nägemuses keelataks välismaalastel maatüki omandamine saartel (v.a Saare- ja Hiiumaa) ja mitmes idapiiri omavalitsusüksuses. Samas on ka maaerakonnad möönnud, et Eesti vajab välisinvesteeringuid. Seni on need tulnud peamiselt erastamisega. Riigiettevõtted on peaaegu otsas ja maa müük on argument, millega saab investoreid siia meelitada. Andres Varik kinnitab jätkuvalt, et kunagi hiljem, kui võimalik, võib piiranguid leevendada. On naiivne loota, et investorid Eestist nii suures vaimustuses on, et karjakaupa ootama jäävad, millal pakutud võimalused tekivad.
  Kitsendamiseelnõu lugemine katkestati eile. Äripäev jääb lootma, et lõpuks (ei ole see EME-l esimene kord kitsendusi soovida) võidab siiski terve mõistus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.