• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tootsi Turvas suurendas kasumit kolm korda

  Tootsi Turvas eksportis eelmisel aastal ligi pool oma toodangust ehk umbes 30 miljoni krooni eest turvast. Tootsi Turba suurim lepingupartner on Rootsi firma Söder Energi AB, kellele on praegusel tarneperioodil müüdud 55 000 tonni turbabriketti.
  ASi Tootsi Turvas nõukogu esimees Arvo Luberg ei osanud veel öelda järgmise tarneperioodi müügimahtu Söder Energile, kuna see kinnitatakse kahe kuu pärast. Tarneperiood algab septembris ja lõpeb augustis.
  Lubergi sõnul võib Tootsi Turba käive kasvada sellel aastal maksimaalselt kümme protsenti. Käesoleva aasta kasumit ei osanud ta prognoosida, öeldes, et kõik sõltub sellest, kui sobiv on algav suvi turba tootmiseks. Luberg sõnas, et Tootsi Turvas kavatseb sellel aastal suurendada tükkturba tootmist.
  Reedel toimunud ASi Tootsi Turvas aktsionäride üldkoosolekul otsustati aktsionäridele maksta dividendideks 500 000 krooni ehk 80 senti ühe aktsia kohta. Ettevõttel on 501 aktsionäri, 59 protsenti aktsiatest kuulub Arvo Lubergi juhitud aktsiaseltsile LaTo. Tootsi Turba aktsiakapital on 6,3 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.