• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hirmutas investoreid

  Saku õlletehase juhtkonna tegevus möödunud nädalal tõi mõnelegi väärtpaberiturul tegutsejale kasu. Saku õlletehase nõrgema närviga väikeinvestorid kandsid aga ettevõtte suuromaniku ja juhtkonna vastuolulise tegevuse tõttu kahju.
  Nädala algul teatas Cardo Remmel, et õlletehas ei avalikusta oma esimese kvartali majandustulemusi. Neljapäeval aga majandustulemused avalikustati.
  Kahjuks ei saanud õlletehase juhtkond veel nädal tagasi aru, mis tähendab, kui ettevõte on börsil. Börsil oleva ettevõtte juhid peaksid erinevalt Remmelist ja tema meeskonnast suutma ette näha oma tegevuse ja väljaütlemiste tagajärgi. Samuti ei tohiks suhtuda väikeaktsionäridesse nii üleolevalt ja ükskõikselt nagu seda tegi Remmel.
  Esmaspäeval ilmunud artiklis väitis õlletehase juht, et kauplemise peatamine pole suuraktsionärile mingi suur asi ja et ettevõtte nõukogu hakkab asja arutama alles sügisel. Tegelikult läks aga teisiti. Nõukogu arutas börsiga seonduvat juba kolmapäeval ja otsustas esimese nelja kuu majandustulemused avalikustada. On hea, et nädala teisel poolel õlletehas oma jäärapäisest taktikast loobus ja otsustas järgida börsi mängureegleid. Arvatavasti aitas kaasa tõsiasi, et pärast Remmeli esmaspäevast avaldust langes järsult Saku aktsiahind ja suuromanikud said tänu sellele poole tunniga mitukümmend miljonit krooni kahju.
  Lõpptulemus oli positiivne ja loodetavasti õppisid Saku juhid saadud kogemusest ning tulevikus selliseid lühinägelikke samme ei astu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.