8. juuni 1997 kell 22:00

Hirmutas investoreid

Saku õlletehase juhtkonna tegevus möödunud nädalal tõi mõnelegi väärtpaberiturul tegutsejale kasu. Saku õlletehase nõrgema närviga väikeinvestorid kandsid aga ettevõtte suuromaniku ja juhtkonna vastuolulise tegevuse tõttu kahju.

Nädala algul teatas Cardo Remmel, et õlletehas ei avalikusta oma esimese kvartali majandustulemusi. Neljapäeval aga majandustulemused avalikustati.

Kahjuks ei saanud õlletehase juhtkond veel nädal tagasi aru, mis tähendab, kui ettevõte on börsil. Börsil oleva ettevõtte juhid peaksid erinevalt Remmelist ja tema meeskonnast suutma ette näha oma tegevuse ja väljaütlemiste tagajärgi. Samuti ei tohiks suhtuda väikeaktsionäridesse nii üleolevalt ja ükskõikselt nagu seda tegi Remmel.

Esmaspäeval ilmunud artiklis väitis õlletehase juht, et kauplemise peatamine pole suuraktsionärile mingi suur asi ja et ettevõtte nõukogu hakkab asja arutama alles sügisel. Tegelikult läks aga teisiti. Nõukogu arutas börsiga seonduvat juba kolmapäeval ja otsustas esimese nelja kuu majandustulemused avalikustada. On hea, et nädala teisel poolel õlletehas oma jäärapäisest taktikast loobus ja otsustas järgida börsi mängureegleid. Arvatavasti aitas kaasa tõsiasi, et pärast Remmeli esmaspäevast avaldust langes järsult Saku aktsiahind ja suuromanikud said tänu sellele poole tunniga mitukümmend miljonit krooni kahju.

Lõpptulemus oli positiivne ja loodetavasti õppisid Saku juhid saadud kogemusest ning tulevikus selliseid lühinägelikke samme ei astu.

Hetkel kuum