• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hoiupanga Leedu-projekt venib

  Möödunud aasta juulis teatas Hoiupank, et otsib leedu keelt oskavaid majandusinimesi, et laiendada tegevust Leedu turule. Aasta lõpul teatas pank, et hiljemalt jaanuaris selgub, milline pank Leedus ostetakse.
  Hoiupanga Leedu projekti juht Ago Lauri ei soovinud panga valikuid pikemalt kommenteerida. «Meil pole Leedus veel midagi kindlat,» ütles Lauri.
  Tõenäoliselt selgub Hoiupanga partner Leedus tänavu suvel, lisas Lauri. Tema sõnul on Hoiupank Leedu pangaturul endiselt huvitatud ligi 10protsendilise turuosa ostmisest.
  Aasta algul oli Hoiupank Leedus välja valinud kolm riiklikku panka. Möödunud aasta 600 miljoni kroonise kahjumiga lõpetanud Riigikommertspanga ostmisest loobus Hoiupank selle kehva majandusliku seisu tõttu.
  Litimpeksiga luhtusid läbirääkimised kevadel, kui selgus, et Leedu riik ei kiirusta panga erastamisega. Lauri sõnul leidis Hoiupank, et Litimpeksil on ka muud probleemid, näiteks nõrk laenuportfell.
  Leedu üks suuremaid panku, põllumajanduspank Zemes Ukio Bankas ilmutas hoopis huvi koostöö vastu Hansapangaga.
  Lauri sõnul pole rahapuudus olnud raskus, miks Leedu investeering venib. Võimalike partneritena osalevad Leedus panga ostmisel Hoiupanga aktsionärid Sparbanken Rootsist ja Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupank, ütles Lauri. «Kõige rohkem häirib Leedu puhul see, et riik mängib erastatavaid ettevõtteid ümber ja kunagi ei tea, mis panka millal erastada tahetakse,» märkis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Nafta taastub kuus nädalat kestnud langusest
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Vähemalt viis väärt juhtimistera Eesti tippudelt: lihtne vallandamine ja töötajate maavarad
Novembris Äripäeva raadios kõlanud Eesti juhid jagasid oma kogemust, kuidas vallandamine võib olla lihtsam kui see, mida juht tegelikult peaks tegema, kuidas enese ja töötajate piitsutamisest tasub loobuda ning kuidas teha sellist ettevõtet, mida töötajad kiidavad.
Novembris Äripäeva raadios kõlanud Eesti juhid jagasid oma kogemust, kuidas vallandamine võib olla lihtsam kui see, mida juht tegelikult peaks tegema, kuidas enese ja töötajate piitsutamisest tasub loobuda ning kuidas teha sellist ettevõtet, mida töötajad kiidavad.