• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Samsung hakkab autosid tootma

  Lõuna-Koreas on kuus autotootjat: Hyundai, Daewoo, Kia, Ssangyong ning eriautosid valmistavad Daewoo Heavy ja Hyundai Precicion.
  Kuuldused, et Samsung võtab mõnelt neist tootmise üle, hakkasid levima juba siis, kui Lõuna-Korea valitsus andis Samsungile autode tootmise loa paar aastat tagasi. Nüüd, mil autotootmises konkurents kasvab, on Samsung Motors otsustanud asuda uuele rünnakule.
  Eelmisel nädalal valitsusele esitatud ettekandes rõhutab Samsung, et riigi autotööstus on küps põhjalikuks ümberkorraldamiseks. Samsung leiab, et omal käel suudavad edaspidi jätkata ainult Hyundai ja Daewoo. Seevastu Kia ja Ssangyong võiksid rahaliste raskuste tõttu kaaluda autotootmise müümist, mis on autofirmasid väga pahandanud.
  Hyundai Motorsi juhatuse esimees Chung Mong Kyu nõuab avalikus kirjas, et Samsung vabandaks ning et valitsus esitaks selles küsimuses oma seisukoha.
  Korea autotööstus on 1990. aastate algusest alustanud tootmismahu kiiret suurendamist. Kolm suurimat, Hyundai, Daewoo ja Kia tahavad hiljemalt aastaks 2005 paisutada tootmise 2 miljoni autoni. Mullu tootsid kuus Lõuna-Korea autofirmat kokku 3,47 miljonit autot, millest 1,15 miljonit läks eksporti.
  Korea autotootjate liit arvab irooniliselt, et Samsungi ettepandud autotööstuse ümberkorraldamine ei tähenda muud midagi kui mõne autofirma äraostmist. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.