25. juuni 1997 kell 22:00

Pühade järel jätkati meeleolukalt

Pühadejärgne esimene kauplemispäev lehvitas investoritele taas punast rätikut. Tallinna väärtpaberibörsi käive oli rekordilähedane 110,7 miljonit krooni. Aktiivseimaks aktsiaks osutus esimest päeva põhinimekirjas kaubeldav EMV 40,4 miljoni krooniga, kusjuures hind tõusis enam kui 4%. Tubli käibe tegid ka kõik suuremad pangad. Hoiupanga käekäiku mõjutas teade Eesti Panga valduses olevate aktsiate müügist Swedbankile. Arvestades, et otsus pole lõplik, võib oletada elevuse jätkumist Hoiupanga ümber edaspidigi. Eile tõusis ta 3,7% 146 kroonini. Suur oli huvi ka Hansa- ja Forekspanga vastu: Hansa +2,8% ning Foreks +1,9% arvestatavate käivete juures.

Halvasti läks Baltikal, mis kaotas ligi 5% 40 kroonini 211 000kroonise käibe juures.

Lisanimekirjas kaubeldi usinasti Kaleviga, mis tõusis üle protsendi. Kaotas vaid Estiko 2,6%.

Arvestades poolaasta lähedust, võib prognoosida aktiivsuse jätkumist lisanimekirjas. Tõus on iseasi.

Hetkel kuum