• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Müügisurve viis dollari langusele

  Reedestel Aasia turgudel hakkas dollari kurss Saksa marga suhtes järsult kukkuma. Vallandunud müügibuum viis dollari kursi 1,8645 margani. Turgude sellise reaktsiooni põhjustas Saksa liidupanga nõukogu liikme Ernst Weltke märkus, et dollari korrektsioon sai mööda juba tasemel 1,70 DEM/USD. Weltke põhjendas oma arvamust sellega, et aeglane majanduskav ja suur tööpuudus ei tee võimalikuks intressimäärade tõstmist.
  Lisaks dollarile seadsid Weltke sõnad löögi alla ka Inglise naela, mis hakkas sammuti ostusurve tagajärjel langema. Nael kukkus Saksa marga suhtes rohkem kui viie penni võrra, langedes alla 2,93 marga piiri. Dollari suhtes kukkus nael reede õhtuks 1,5875 USD/GBP tasemele, mis on viimase kümne kuu madalaim tase.
  Diilerite sõnul peaks see nädal otsustama dollari saatuse lähemal ajal. Võti peitub Bundesbanki teisipäevases otsuses repo määra kohta. Milline see otsus ka poleks, ei tohiks diilerite arvates olla võimalik dollari kohene kiire tõus, näiteks 2,0 DEM/USD tasemele.
  Ka NYSE tegi eelmise nädala kahe viimase päevaga läbi korraliku languse. Neljapäeval viis Ühendriikide aktsiaturu langusele järsult kukkunud võlakirjaturg. Dow langes neljapäeval 71,31 punkti, 8188,0 punktile. Reedel langus jätkus ja Dow kukkus päevaga koguni 157 punkti, 8031,22 punktile. See oli Dow Jonesi tööstuskeskmise suuruselt üheksas langus üldse.
  Samal ajal kui dollar on viimastel päevadel veidi langenud, on väärismetallide hinnad hakanud tõusma. Kuld maksis reede õhtul 324,2 dollarit unts.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.