18. august 1997 kell 22:00

Venemaa aktsiad langesid NYSE eeskujul

Aktsiate hinnad Riia börsil liikusid eile keskmise aktiivsusega turul vaikselt ülespoole. Riia börsi Dow Jonesi indeks kerkis päevaga 0,66%, 394,25 punktile. Diilerite sõnul on madal hinnatase ja lähenev sügis turule meelitamas järjest suuremat hulka ostjaid ja see lubab suhtuda turu arengusse lähemal ajal küllalt optimistlikult. Börsi kogukäive oli 94 000 latti (2,34 mln kr).

Vilniuse börs liikus eile Tallinna börsiga pea samas taktis, st kiirelt ülespoole. Litin-A indeks tegi päevaga 2,29protsendise tõusu, 2040,36 punktile. Börsi käive oli 612 000 litti (2,22 mln kr). Diilerite sõnul meelitasid järjest tõusvad hinnad ja head majandustulemused lõpuks turule ka välisinvestorid, kes olidki eilse tõusu taga.

Viimase kuue aasta suurim langus New Yorgi aktsiabörsil viis eile kiirele langusele enamiku maailma suurematest börsidest, teiste seas ka Venemaa kauplemissüsteemi. RTS-indeks langes päevaga 3,28%, 544,69 punktile. Turu kogukäive oli 90,2 mln dollarit. Maaklerite sõnul on võivad järgmised päevad otsustada pikaajalisema trendi turul ja suur mõju sellele on ka Dowl.

Hetkel kuum