28. august 1997 kell 22:00

Panga närvikõdi

Üleeile hommikul kell 9.51 teatas väärtpaberibörs, et enne Ühispanga aktsiatega kauplemise alustamist oodatakse panga pressiteadet. See tuligi, sisaldades peamiselt ümmargust juttu siseinfo mittekasutamisest. Muuhulgas lubati väikeinvestorite huve silmas pidades avalikustada panga kasumiprognoos lubatust kaks päeva varem, 2. septembril.

Turg aga ootas mõistagi midagi muud ning eile hommikul seisid ühispankurid taas silmitsi tõsiasjaga, et aktsiaga ei kaubelda. Seekord nõudis börs otsesõnu kommentaari väitele, et panga 1997. aasta kasumiprognoos on 300 miljonit krooni. Kommenteerimine tähendanuks panga jaoks päev varem antud sõnadest taganemist, sellest loobumine vähemalt kolme kauplemisvaba päeva. Ühed halvad mõlemad, valik langes esimesele.

Tõemeeli väikeinvestorite huvidest lähtudes oleks pank aga pidanud tänasida toimetusi homse varna mitte viskama ning kohe ja korrektselt asjast rääkima.

Hetkel kuum