4. september 1997 kell 22:00

Hansapanga aktsia tõusis ... ja langes

Eile hommikul Äripäevas ilmunud positiivne ülevaade Hansapanga plaanidest Leedu turul, mida toetas üleeile õhtul teatatud augustikuu kasum, tekitas börsil korraliku lainetuse. Esimese poole kauplemistunni jooksul kerkis aktsia hind 17 kr võrra, päeva kõrgeima 255 kroonini. Sealjuures selle ajaga registreeritud 42 tehingust tehti 1000aktsiaste või selle kordsete pakkidena 32, mis lubab oletada mõne suurema ostukorralduse täitmist.

Pärastlõunal langes aktsia hind siiski tagasi üleeilse päevalõpu tasemele (päevaga +0,43%, 234 kroonile).

Ülejäänud turul ja eriti pangasektoris oli valitsevaks langusmeeleolu. Nelja suurema panga (välja arvatud Hansapank) aktsiate langused jäid vahemikku 2,37--7,46%. ÄP indeks langes päevaga 1,71% ja lõpetas 1423,77 punkti tasemel. Börsi ja vabaturu kogukäive küündis eile taas üle 200 mln krooni taseme, 204,33 mln kroonini.

Põnevusega oodatud pankade augustikuu kasumid erilisi üllatusi ei pakkunud ja see lubab prognoosida suhteliselt stabiilset septembrit.

Hetkel kuum