• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Greenspan mures tööjõuturu pärast

  Valuutaturud olid reedel tujutud ja ennelõunal erilisi liikumisi läbi ei teinud. Dollar alustas Euroopas kursiga 1,817 DEMi e 14,546 krooni. Peamine liikumispiirkond oligi veidi alla 121 jeeni ja üle 1,81 Saksa marga. Oodati USA augustikuu tööhõive- ja palganäitajaid.
  Kuna andmeid avaldati eri ajal, siis pärast USA turgude avamist toimusid dollari kursi kiired suunamuutused. Esimesena avaldati mittepõllumajandussfääri keskmine sissetulekute kasv (49 000 dollarit), mis oli madalam kui prognoositud 65 000. Kuigi seda numbrit oli postituskompanii UPS streigi tõttu raske interpreteerida, nägid analüütikud inflatsiooniohu vähenemist ja dollar tõusis kiiresti 1,82 DEMini (14,56 kroonini). Pärast tööhõiveandmete avaldamist oli aga liikumine vastupidine. Uusi töökohti tekkis augustis juurde 40 000, mis oli vähem kui prognoositud 58 000. Töötusindeks tõusis 0,1 protsendi võrra 4,9ni. Dollari kurss marga suhtes langes seejärel korraks alla 1,8 DEMi -- päeva madalaim kurss oli koguni 1,7978 DEMi (14,38 krooni).
  Reedel, pärast USA turgude sulgemist väitis föderaalreservide juht A. Greenspan, et Fed jälgib väga tähelepanelikult tööjõuturu pingelisust ning lühiajalised intressimäärad jäävad endiselt riigi rahanduspoliitika määrajaks.
  Saksa mark tegi teiste peamiste Euroopa valuutade suhtes (kui Norra kroon välja arvata) läbi tõusu.
  Soome mark ja Rootsi kroon järgisid küllaltki täpselt dollari liikumist. Reede õhtul oli Soome marga kurss 2,668 krooni, Roots kroon maksis aga 1,858 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tervishoiuettevõtte juht: võib-olla oleme me osalised uue ajastu tekkes
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Selgus Eesti parim juht
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Kodu ostmine ripub juuksekarva otsas: arendajad tühistavad kokkuleppeid
Ehitushinna hüppelisest tõusust hingetuks löödud arendajad katkestavad broneeringuid ja lepinguid, palju leebemal juhul hoiatavad hinnatõusu eest korterite broneerijaid, kes peavad krõbedama hinnaga kaasa minema või uuest kodust loobuma. Suuremad arendajad näevad alatu käiguna just kokkulepete täielikku tühistamist.
Ehitushinna hüppelisest tõusust hingetuks löödud arendajad katkestavad broneeringuid ja lepinguid, palju leebemal juhul hoiatavad hinnatõusu eest korterite broneerijaid, kes peavad krõbedama hinnaga kaasa minema või uuest kodust loobuma. Suuremad arendajad näevad alatu käiguna just kokkulepete täielikku tühistamist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.