• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Greenspan mures tööjõuturu pärast

  Valuutaturud olid reedel tujutud ja ennelõunal erilisi liikumisi läbi ei teinud. Dollar alustas Euroopas kursiga 1,817 DEMi e 14,546 krooni. Peamine liikumispiirkond oligi veidi alla 121 jeeni ja üle 1,81 Saksa marga. Oodati USA augustikuu tööhõive- ja palganäitajaid.
  Kuna andmeid avaldati eri ajal, siis pärast USA turgude avamist toimusid dollari kursi kiired suunamuutused. Esimesena avaldati mittepõllumajandussfääri keskmine sissetulekute kasv (49 000 dollarit), mis oli madalam kui prognoositud 65 000. Kuigi seda numbrit oli postituskompanii UPS streigi tõttu raske interpreteerida, nägid analüütikud inflatsiooniohu vähenemist ja dollar tõusis kiiresti 1,82 DEMini (14,56 kroonini). Pärast tööhõiveandmete avaldamist oli aga liikumine vastupidine. Uusi töökohti tekkis augustis juurde 40 000, mis oli vähem kui prognoositud 58 000. Töötusindeks tõusis 0,1 protsendi võrra 4,9ni. Dollari kurss marga suhtes langes seejärel korraks alla 1,8 DEMi -- päeva madalaim kurss oli koguni 1,7978 DEMi (14,38 krooni).
  Reedel, pärast USA turgude sulgemist väitis föderaalreservide juht A. Greenspan, et Fed jälgib väga tähelepanelikult tööjõuturu pingelisust ning lühiajalised intressimäärad jäävad endiselt riigi rahanduspoliitika määrajaks.
  Saksa mark tegi teiste peamiste Euroopa valuutade suhtes (kui Norra kroon välja arvata) läbi tõusu.
  Soome mark ja Rootsi kroon järgisid küllaltki täpselt dollari liikumist. Reede õhtul oli Soome marga kurss 2,668 krooni, Roots kroon maksis aga 1,858 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.