• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollar võib alustada uut tõusuperioodi

  Nädalavahetusel toimunud seitsme juhtiva tööstusriigi kohtumise järel langes jeen esmaspäeval dollari suhtes kursini 123,05 USD/JPY, mis on jeeni viimase viie kuu madalaim kurss, ning Saksa marga suhtes kursini 69,05 DEM/JPY -- madalaim alates 27. maist. Juhtivate tööstusriikide rahandusministrid ning keskpankade juhid kutsusid üles vältima valuutade liigseid kursikõikumisi, mis võib viia riikide väliskaubandusbilansi tasakaalust välja. Jaapani rahandusministeeriumi kõrge ametniku ning Prantsuse rahandusministri D. Strauss-Kahni sõnul peeti silmas just jeeni, kuigi turgudel ei olnud raske seda arvata ka ilma kommentaarideta.
  Juba eelmise nädala lõpul, võis ennustada, et peatselt pärast G7 kohtumist hakkab dollar vaikselt tõusma. Valuutaturgude kolm vaala -- USA dollar, Jaapani jeen ja Saksa mark -- kõik on tegelikult huvitatud tugevast dollarist. Nii Jaapan kui ka Saksamaa on huvitatud oma valuutade suhteliselt nõrgast kursist dollari suhtes, kuna mõlemat riiki vaevab majanduskriis ja tugev dollar aitab suurenda nende ekspordipotentsiaali. Dollari tugevnemine ei tohiks olla aga liiga kiire ning küsimus on ka selles kui kõrgele võib dollar tõusta, et tulemus ei oleks soovitule vastupidine.
  Saksa marga suhtes liikus dollar eile Euroopa turgudel valdavalt allpool 1,79 DEMi taset, tõusis korraks 1,795 DEMi e 14,36 kroonini. Eile õhtul oli dollari kurss 1,7925 Saksa marka e 14,34 krooni.
  Dollariga samas taktis liikusid ka Soome mark ja Rootsi kroon. Marga kurss oli esmaspäeva õhtul 2,682 krooni. Rootsi kroon lõpetas päeva 1,868 krooni tasemel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.