• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Muusikatööstus võltsijate vastu

  Maailma plaadifirmasid esindava fonograafiatööstuse rahvusvahelise föderatsiooni (IFPI) tegevdirektor Nic Garnett rõhutas ajalehes Financial Times, et piraatlus on juba pikka aega ohustanud muusikatööstust, kuid olukord on veelgi halvenenud viimasel ajal, kui CDde valmistamine, mis on plaadifirmade kasulikem toode, on tohutult kasvanud. Eelmisel nädalal IFPI esitatud andmed näitavad, et 1996. a tõusis võltsitud CDde ja kassettide müük esmakordselt üle viie miljardi dollari ja kasvas 1995. a võrreldes 6%. See tähendab, et iga kolmas maailmas müüdav plaat ja kassett on võltsitud.
  Keskmisest veelgi rohkem on suurenenud võltsitud CD-plaatide valmistamine, sest nende tootmise seadmed on tublisti odavnenud ja tootmismahu ülejääk kasvanud. Selle tagajärjel lisandus võltsitud CD-plaatide müük mullu 20%. Kokku moodustas see turust 14%.
  IFPI on teinud Hongkongi politsei narkovastase üksuse endisele ülemale Iain Grantile ülesandeks laiendada IFPI piirkondlike piraatlusvastaste üksuste tegevust ning luua uus süsteem rahvusvahelise piraatluse väljajuurimiseks. Püütakse kindlaks teha ja sulgeda piraatplaate ja -kassette tootvaid käitisi ning lõpetada nende varustamine seadmete ja toormega. FT
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Toompark: üüriturule mahub veel 1500 korterit
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.