23. september 1997 kell 22:00

Ühispank emiteerib 240 miljoni eest võlakirju

Emissiooni laiem eesmärk on kapitali efektiivsem kasutamine, ütles Ühispanga asepresident Margus Schults. Panga avalike suhete eest vastutava Janek Mäggi sõnul läheb emissioonist saadavatest vahenditest omakapitali arvestusse 150 miljonit krooni.

Ühispanga emiteeritavate võlakirjade tähtaeg on seitse aastat ja kupongiintress kolme kuu Saksa marga libor pluss 150 baaspunkti. Emissiooni korraldab Nomura International Bank.

Ühispanga allutatud võlakirjad emiteeritakse 2. juunil alla kirjutatud võlakirjade emiteerimise programmi raames. See programm võimaldab Ühispangal laenata kuni 800 miljonit krooni rahvusvaheliselt rahaturult, müües võlakirju Luksemburgi börsil.

Ühispanga võlakirjade diilerid Luksemburgi börsil on rahvusvahelised finantsasutused ABN Amro Hoare Govett, Chase Manhattan Bank, Chase Manhattan International, Merrill Lynch International, Merita Pank ja Nomura International.

Erinevalt raha laenamisest võimaldab võlakirjade müük vähendada raha hoidmisega seotud kulutusi, sest võlakirju on võimalik müüa paindlikult ja intressi maksab pank ainult müüdud võlakirjade pealt, on varem öelnud Ühispanga president Ain Hanschmidt. Ühispanga kapitali adekvaatsus on praegu umbes 8 protsenti.

Hetkel kuum