• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sündis esimene turvafirma ja kindlustusseltsi ühendus

  ESS maksis Toivo Voitile, kes on üks Salva Kindlustuse asutajatest, küsitud summa ehk 29,2 miljonit krooni, mis ületab ostetud aktsiapaki nimiväärtuse 6,5 korda. «Me ei teinud ostu uisapäisa,» toonitas ASi ESS nõukogu esimees Urmas Sõõrumaa. «Meie analüütikud uurisid asja põhjalikult ja leidsid, et hind kujunes isegi üsna soodsaks.»
  Salva juhatuse esimees Tiit Pahapill ütles, et kindlustusseltsi hinna kujunemises mängivad rolli nii omakapitali suurus, turuosa kui lähiaastate turustrateegia. Pahapilli sõnul plaanib Salva suurendada oma turuosa kahjukindlustuses tuleval aastal vähemalt 10 protsendini.
  Sõõrumaa sõnul on ta kaks ja pool aastat otsinud võimalust osta osalus mõnes kindlustusseltsis. «Salva osutus nüüd soodsaks variandiks, sest üks nende osanik püüdis oma aktsiaid pikka aega müüa,» lausus Sõõrumaa.
  Äripäeva andmetel on Toivo Voit pakkunud endale kuulunud 45 protsenti Salva aktsiatest mitmele pangale ja kindlustusseltsile, kuid kõik pidasid küsitud kahte miljonit dollarit liiga kõrgeks hinnaks.
  Sõõrumaa märkis, et kahe seni eraldi seisnud valdkonna lähenemine on iseenesestmõistetav, sest sisuliselt on tegemist ühe ja sama teenuse, riskide hajutamise, erinevate vormidega.
  «Läänes hakkasid turvafirmad tekkima põhjusel, et kindlustusseltsid tunnetasid vajadust ise korraldada kindlustatavate objektide valvet,» ütles Sõõrumaa. «Teistpidi ei ole jälle ühelgi turvafirmal võimalik võtta enda kanda kõiki riske, nii et kaudselt lõpeb iga valvelepingu iga rida kindlustusteemaga.»
  Salva Kindlustuse juhatuse esimees Tiit Pahapill ütles, et kuna nii valvefirmad kui kindlustusseltsid tegelevad sisuliselt turvalisuse müügiga, peaks nende ühenduses tekkima tugev sünergiline efekt.
  Tiit Pahapill teatas, et eelkõige aitab ESSi tulek omanikeringi tugevdada loomisel olevat Salva kahjukäsitlusosakonda. Senine tihe koostöö Toivo Voitile kuuluva ASiga Kindlustusekspert Pahapilli sõnul kindlasti ei jätku.
  «ESSilt loodame abi eriti raskete kindlustusjuhtumite uurimisel,» ütles Pahapill. «Need on juhtumid, kus on alust kahtlustada kindlustuspettust.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi prognoos pani USA aktsiaturud rallima
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.