• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sündis esimene turvafirma ja kindlustusseltsi ühendus

  ESS maksis Toivo Voitile, kes on üks Salva Kindlustuse asutajatest, küsitud summa ehk 29,2 miljonit krooni, mis ületab ostetud aktsiapaki nimiväärtuse 6,5 korda. «Me ei teinud ostu uisapäisa,» toonitas ASi ESS nõukogu esimees Urmas Sõõrumaa. «Meie analüütikud uurisid asja põhjalikult ja leidsid, et hind kujunes isegi üsna soodsaks.»
  Salva juhatuse esimees Tiit Pahapill ütles, et kindlustusseltsi hinna kujunemises mängivad rolli nii omakapitali suurus, turuosa kui lähiaastate turustrateegia. Pahapilli sõnul plaanib Salva suurendada oma turuosa kahjukindlustuses tuleval aastal vähemalt 10 protsendini.
  Sõõrumaa sõnul on ta kaks ja pool aastat otsinud võimalust osta osalus mõnes kindlustusseltsis. «Salva osutus nüüd soodsaks variandiks, sest üks nende osanik püüdis oma aktsiaid pikka aega müüa,» lausus Sõõrumaa.
  Äripäeva andmetel on Toivo Voit pakkunud endale kuulunud 45 protsenti Salva aktsiatest mitmele pangale ja kindlustusseltsile, kuid kõik pidasid küsitud kahte miljonit dollarit liiga kõrgeks hinnaks.
  Sõõrumaa märkis, et kahe seni eraldi seisnud valdkonna lähenemine on iseenesestmõistetav, sest sisuliselt on tegemist ühe ja sama teenuse, riskide hajutamise, erinevate vormidega.
  «Läänes hakkasid turvafirmad tekkima põhjusel, et kindlustusseltsid tunnetasid vajadust ise korraldada kindlustatavate objektide valvet,» ütles Sõõrumaa. «Teistpidi ei ole jälle ühelgi turvafirmal võimalik võtta enda kanda kõiki riske, nii et kaudselt lõpeb iga valvelepingu iga rida kindlustusteemaga.»
  Salva Kindlustuse juhatuse esimees Tiit Pahapill ütles, et kuna nii valvefirmad kui kindlustusseltsid tegelevad sisuliselt turvalisuse müügiga, peaks nende ühenduses tekkima tugev sünergiline efekt.
  Tiit Pahapill teatas, et eelkõige aitab ESSi tulek omanikeringi tugevdada loomisel olevat Salva kahjukäsitlusosakonda. Senine tihe koostöö Toivo Voitile kuuluva ASiga Kindlustusekspert Pahapilli sõnul kindlasti ei jätku.
  «ESSilt loodame abi eriti raskete kindlustusjuhtumite uurimisel,» ütles Pahapill. «Need on juhtumid, kus on alust kahtlustada kindlustuspettust.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
JPMorgani analüütik: aktsiahinnad ronivad august välja
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.