Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sündis esimene turvafirma ja kindlustusseltsi ühendus

  ESS maksis Toivo Voitile, kes on üks Salva Kindlustuse asutajatest, küsitud summa ehk 29,2 miljonit krooni, mis ületab ostetud aktsiapaki nimiväärtuse 6,5 korda. «Me ei teinud ostu uisapäisa,» toonitas ASi ESS nõukogu esimees Urmas Sõõrumaa. «Meie analüütikud uurisid asja põhjalikult ja leidsid, et hind kujunes isegi üsna soodsaks.»
  Salva juhatuse esimees Tiit Pahapill ütles, et kindlustusseltsi hinna kujunemises mängivad rolli nii omakapitali suurus, turuosa kui lähiaastate turustrateegia. Pahapilli sõnul plaanib Salva suurendada oma turuosa kahjukindlustuses tuleval aastal vähemalt 10 protsendini.
  Sõõrumaa sõnul on ta kaks ja pool aastat otsinud võimalust osta osalus mõnes kindlustusseltsis. «Salva osutus nüüd soodsaks variandiks, sest üks nende osanik püüdis oma aktsiaid pikka aega müüa,» lausus Sõõrumaa.
  Äripäeva andmetel on Toivo Voit pakkunud endale kuulunud 45 protsenti Salva aktsiatest mitmele pangale ja kindlustusseltsile, kuid kõik pidasid küsitud kahte miljonit dollarit liiga kõrgeks hinnaks.
  Sõõrumaa märkis, et kahe seni eraldi seisnud valdkonna lähenemine on iseenesestmõistetav, sest sisuliselt on tegemist ühe ja sama teenuse, riskide hajutamise, erinevate vormidega.
  «Läänes hakkasid turvafirmad tekkima põhjusel, et kindlustusseltsid tunnetasid vajadust ise korraldada kindlustatavate objektide valvet,» ütles Sõõrumaa. «Teistpidi ei ole jälle ühelgi turvafirmal võimalik võtta enda kanda kõiki riske, nii et kaudselt lõpeb iga valvelepingu iga rida kindlustusteemaga.»
  Salva Kindlustuse juhatuse esimees Tiit Pahapill ütles, et kuna nii valvefirmad kui kindlustusseltsid tegelevad sisuliselt turvalisuse müügiga, peaks nende ühenduses tekkima tugev sünergiline efekt.
  Tiit Pahapill teatas, et eelkõige aitab ESSi tulek omanikeringi tugevdada loomisel olevat Salva kahjukäsitlusosakonda. Senine tihe koostöö Toivo Voitile kuuluva ASiga Kindlustusekspert Pahapilli sõnul kindlasti ei jätku.
  «ESSilt loodame abi eriti raskete kindlustusjuhtumite uurimisel,» ütles Pahapill. «Need on juhtumid, kus on alust kahtlustada kindlustuspettust.»
 • Hetkel kuum
Eero Raun: õhuke riik on Eesti paratamatus, riigirahandus vajab tegevusauditit
Tänased riigirahanduse juhid ei püüagi ebaotstarbekaid kulutusi tuvastada, kirjutab ettevõtja Eero Raun (Parempoolsed).
Tänased riigirahanduse juhid ei püüagi ebaotstarbekaid kulutusi tuvastada, kirjutab ettevõtja Eero Raun (Parempoolsed).
Nädal Balti börsil lõppes positiivse noodiga
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Eesti parima juhi tiitli võitis ambitsioonikas IT-ettevõtja
Täna kuulutati Eesti parimaks juhiks IT-ettevõtja, OIXIO Groupi omanik ja juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Täna kuulutati Eesti parimaks juhiks IT-ettevõtja, OIXIO Groupi omanik ja juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Eksperdid leidsid Eesti konkurentsivõime hoidmisel viis murekohta
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Otseülekanne Pärnust: parim juht küsitleb mantlipärijaid
Täna selgub Pärnu juhtimiskonverentsil Eesti parim juht, Äripäeva PRO paketi omanikud saavad välja kuulutamisele eelnevast tippjuhtide aruteluringist osa otselülituse kaudu.
Täna selgub Pärnu juhtimiskonverentsil Eesti parim juht, Äripäeva PRO paketi omanikud saavad välja kuulutamisele eelnevast tippjuhtide aruteluringist osa otselülituse kaudu.
Koondamiste kõrval palkab mõni ettevõte sadu töötajaid. “Hea aeg laienemiseks”
Kui tööstus- ja ehitussektori raskuste mõjul paisus töötute arv esimeses kvartalis aastaga pea 20 000 võrra, siis mõned Eesti ettevõtjad on sama ajaga juurde palganud sadu inimesi.Tööpuudus kerkis esimeses kvartalis 7,8 protsendini. Viimati oli tööpuudus nii kõrge koroonaviiruse esimese laine ajal 2020. aastal, teatas Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Kui tööstus- ja ehitussektori raskuste mõjul paisus töötute arv esimeses kvartalis aastaga pea 20 000 võrra, siis mõned Eesti ettevõtjad on sama ajaga juurde palganud sadu inimesi.Tööpuudus kerkis esimeses kvartalis 7,8 protsendini. Viimati oli tööpuudus nii kõrge koroonaviiruse esimese laine ajal 2020. aastal, teatas Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.