13. oktoober 1997 kell 22:00

Karistustest

Sellel nädalal arutab teede- ja sideministeerium, kuidas karistada Venemaal võltsteelubadega vahele jäänud Eesti autoveofirmasid. Võimalike karistustena on välja pakutud nende firmade TIR-litsentsi tühistamist või keelata neil mõneks ajaks Venemaa-vedude korraldamine. Karistused häirivad vedajaid vähe.

Paljudel Venemaa-vedusid korraldavatel firmadel on lauasahtlis mõni riiulifirma, mis alustab tegevust, kui eelmine firma satub konflikti Vene tolliga. Olenemata Eesti ministeeriumi karistustest läheb võltslubade puhul see variant käiku. Venemaa keelab valelubadega vahelejäänud autofirmadel niikuinii edaspidi oma territooriumile sisenemise.

Et kliendid saaks taolistesse uutesse vedajatesse eelarvamusega suhtuda, avaldab transpordirubriik pärast karistuste jagamist nende firmade nimed koos juhtidega.

Hetkel kuum