• OMX Baltic−0,17266,92
  • OMX Riga−1,49866,71
  • OMX Tallinn0,141 739,38
  • OMX Vilnius0,00993,09
  • S&P 5001,115 459,1
  • DOW 301,6440 589,34
  • Nasdaq 1,0317 357,88
  • FTSE 1001,218 285,71
  • Nikkei 225−0,5337 667,41
  • CMC Crypto 2000,000,00
  • USD/EUR0,000,92
  • GBP/EUR0,001,18
  • EUR/RUB0,0093,47
  • OMX Baltic−0,17266,92
  • OMX Riga−1,49866,71
  • OMX Tallinn0,141 739,38
  • OMX Vilnius0,00993,09
  • S&P 5001,115 459,1
  • DOW 301,6440 589,34
  • Nasdaq 1,0317 357,88
  • FTSE 1001,218 285,71
  • Nikkei 225−0,5337 667,41
  • CMC Crypto 2000,000,00
  • USD/EUR0,000,92
  • GBP/EUR0,001,18
  • EUR/RUB0,0093,47
  • 04.11.97, 00:00

?veitslaste menüüs on fondue, raclette ja vein asendamatud

?veitsi restorane külastades on oluline meeles pidada, et lõunat pakutakse tavaliselt kella 11.30--14 ja õhtusööki kella 19--21.30. Muul ajal restorani minnes võite saada pettumuse osaliseks.
Igal kantonil on oma rahvusroad, mis on enamasti mõjutatud naabermaa traditsioonidest, kellega kantonil on sama suhtluskeel.
Kõigile on tuttav tüüpiline ?veitsi fondue, mida süüakse just Valais's.
Fondue ei ole pelgalt roog, see on terve rituaal, mil sõpruskond püüab ühisest katlast spetsiaalsete pikkade kahvlite abil leivatükile valges veinis sulatatud juustu. Üldjuhul valmistatakse fondue gruyere'i juustust. Kes aga eelistavad juustule liha, võivad tellida fondue bourgignonne'i.
Fondue sugulaseks on raclette. Juustukera asetatakse kuuma lähedale ning kui juust hakkab sulama, tõmmatakse sealt spetsiaalse noaga viil teie taldrikule.
Kuuma juustu süüakse keedukartuli, marineeritud sibula ja väikeste hapukurkidega. Muide, esimene portsjon on söömaajale vaid sissejuhatuseks.
Teadaolevalt on juustud ?veitsis au sees, mistõttu on hea teada ka paari tähtsamat juustusorti. Emmental on aukudega ja mahe, Appenzell on tugeva maitsega ja kõva,Gruyere on veidi pähklimaitseline, Spbrinzi serveeritakse paberõhukeste viiludena.
Juustu ja juusturoogade juurde juuakse reeglina valget veini. Veini tellitakse kohalike kommete kohaselt kas pudel, väike pudel või karahvinitäis, täpsustades, millist konkreetset punast või valget veini soovitakse
Suurimad viinamarjaistandused on ?veitsis Valais' ja Vaud' kantonis. Valgetest veinidest soovitaksin kindlasti maitsta Fendant'i ja Johannisbergi, punastest Dole'i, Pinot Noir'i.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 24.07.24, 15:46
Eesti inimesed eelistavad suvel üha enam alkoholivaba õlut, siidrit või longdrinki
Käes on suur suvi ning põhiline puhkuste aeg. Ekslikult arvatakse, et soe suveaeg kipub paljudele eestlastele koos alkoholiga mööduma. Aastast aastasse on kasvanud aga just alkoholivabade toodete populaarsus ning seda mitte üksnes suvel, vaid üleüldiselt – kasvanud on nii alkoholivabade toodete hulk kui ka tarbijate nõudlus.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele