• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jeeni nõrkuse lõppu pole näha

  Jätkuvalt on valuutaturgude keskpunktis jeen. Eile tõusis dollari kurss 125,25 jeenini, mis on kõrgeim kurss alates 8. maist. Naelsterling tõusis jeeni suhtes viimase viie aasta kõrgeimale tasemele. Ei Jaapani ega USA rahandustegelased uusi valuutakursse ei kommenteeri, mida turud on tõlgendanud kui üksmeelset heakskiitu praegusele tasemele. Kuulduste järgi olevat USA rahandusminister Robert Rubin saatnud möödunud nädalal oma Jaapani kolleegile kirja, kus ta olevat palunud saareriigil fiskaalpoliitika reformide tempot aeglustada ning selle asemel stimuleerida kodumaist tarbimist.
  Jätkuv murelaps on Kagu-Aasia. Korea valuuta langes uuele rekordtasemele -- 999,9 woni dollar. Seni on kriis piirdunud siiski vaid suhteliselt vaesemate riikidega. Korea lisandumine klubisse suurendab kriisi ulatust kaks korda ning see võib juba globaalset mõju avaldada. Enim kannatab ilmselt Jaapan (viimase ekspordist suunatakse 38% Aasiasse, USA ekspordimahust moodustab Aasia 17%). Mõjutamata ei jää ka Euroopa, sest Vana Maailma pankade laenumaht Aasia riikidesse on kogusummas 145,6 miljardit dollarit, teistest regioonidest pärinevast laenumahust tunduvalt suurem.
  Dollari kurss marga suhtes liikus eile vähe. Euroopas alustati esmaspäeva õhtuga võrreldes veidi madalama kursiga, täpsemalt 1,702 DEMi (13,62 krooni) tasemelt. Päevas jooksul liikus USD väga kitsastes piirides, tõustes pärast USA turu avanemist korraks isegi 1,711 DEMini (13,688 kroonini), aga langes õhtuks jälle allapoole 1,71 DEMi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Elmo aktsiaid hakkas suures koguses müüma ka ettevõtte tegevjuht
Lisaks Elmo Rendi asutajale ja nõukogu liikmele Enn Laansoole on ettevõtte aktsiat nüüd suures koguses müümas ka tegevjuht Julia Nekrassova, selgub börsiteatest ja Finantsinspektsiooni andmetest.
Lisaks Elmo Rendi asutajale ja nõukogu liikmele Enn Laansoole on ettevõtte aktsiat nüüd suures koguses müümas ka tegevjuht Julia Nekrassova, selgub börsiteatest ja Finantsinspektsiooni andmetest.
Meediafirmade TOPi võitja Ekspress Meedia: nii tugev taastumine oli meilegi üllatus
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.