• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pankadevaheline rahaturg on välja surnud

  «Rahaturg on praegu täiesti välja surnud,» väitis Hansapanga rahaturgude diiler Ege Metsandi. «Kõik pangad elavad oma rahavoogude najal ja keegi ei julge raha välja laenata.»
  Metsandi sõnul on pangad alustanud juba kuu alguses kohustusliku reservi korjamist ja hakkavad raha välja laenama alles siis, kui nad on veendunud, et kohustusliku reservi puhver on piisavalt suur.
  Pankadevahelise rahaturu laenuintress Talibor oli eile ühenädalaste laenude puhul 12,17 protsenti, kuuajaliste ja kolmekuuliste laenude puhul 12,33 protsenti.
  Intressimäärad on võrreldes eelmise nädalaga tõusnud keskmiselt ainult 0,66 protsenti.
  «Tegelikult kajastab turu olukorda kõige paremini keskmine tase, mis jääb praegu fikseeritud intressimäärade ja riigikassa pakutavate deposiitide intressimäära vahele,» rääkis Metsandi.
  Ta märkis, et Talibor näitab hinda vaid miljonile kroonile, kuid tavaliselt tehakse pankade vahel tehinguid palju suuremate summadega. Kuna riigikassa deposiitide intress läheneb 20 protsendile, on rahaturu tegelikud intressimäärad 16--17 protsendi juures, väitis Metsandi.
  «Riigikassa raha eest pakutav intress on maksimaalselt kõrge ja ma ei usu, et enamik panku nii kallilt raha sisse võtaks,» ütles Metsandi. «Tegemist on ilmselt ühe-kahe pangaga, kes on tõesti rahahädas,» lisas ta.
  «Üleöölaenude intress võiks tõusta isegi üle 20 protsendi, kui keegi raha annaks,» rääkis Hansapanga diiler. «Selleks peab turul olema pank, kellel on väga vaja raha ja suuremas koguses, kui Eesti Pangast 20 protsendiga võtta saaks.»
  Metsandi hinnangul jätkavad rahaturu intressimäärad lähiajal tõusmist, kuna uut raha niipea juurde ei tule. Viimati tõi uut raha turule oktoobri lõpus Ühispank, aga mingit mõju see ei avaldanud, lausus Metsandi. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.