Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa ei võta erastamistempot maha

  «Kahjuks laekub makse praegu plaanitust vähem. See tekitab riigieelarves suuri probleeme, » ütles Boiko väljamaksmata palkadele ja pensionidele viidates. «Erastamine aitab probleemi osaliselt lahendada,» ütles ta.
  Boiko sõnul laekus selle aasta kümne kuuga Venemaa föderaaleelarvesse erastamisest 12 triljonit rubla (2 mld dollarit), mis on kümme korda rohkem kui 1996. a. «See on umbes 10--12% (sularahas) laekuvatest maksutuludest,» ütles Boiko.
  Lähikuudel müüb valitsus suured aktsiapaketid Ida Naftakompaniis, Tjumen Naftas, Slavneftis ja Lukoilis. Enamik Rosneftist on plaanis müüa enne tuleva aasta II kvartalit, teatas Boiko.
  President Boriss Jeltsin kirjutas novembri alguses alla korraldusele, millega kaotati piirangud naftakompaniide müümisel välismaalastele. Kuna aga korraldus tuli liiga hilja, jääb Ida Naftakompanii ja Tjumen Nafta aktsiate müügil kehtima varasem nõue, mille järgi välisinvestorile ei tohi kuuluda üle 15 protsendi aktsiatest.
  Venemaa suurim naftakompanii Lukoil lülitati erastamisnimekirja alles läinud nädalal. Kompanii 15% aktsiate müügikuupäev kuulutatakse välja lähipäevil. Hind saab aga olema oluliselt madalam kui kuu lõpus toimuval 0,96% osaluse sularahaoksjonil, kus aktsia miinimumhinnaks on 22 dollarit.
  Esmaspäeval kukkus Lukoili aktsia 7,5 protsenti ning jätkas langust ka teisipäeval, sulgedes 19,6 dollari juures.
  Boiko sõnul langevad aktsiahinnad valitsuse erastamisplaane esialgu ei muuda.
  «Ei ole mõtet olukorda dramatiseerida ega plaanides muudatusi teha,» ütles Boiko. «Usun, et strateegilised investorid on meie aktsiatest endiselt huvitatud.»
  Ka ei kavatse näiteks Venemaa Ühendatud Energiasüsteemid aktsiahinna langusest hoolimata konverteeritavate võlakirjade emissiooniplaanist loobuda.
  Samas teatas aga Gazprom, et lükkab novembrisse plaanitud 1--3 miljardi dollari suuruse konverteeritavate võlakirjade emissiooni edasi 1998. a esimesse kvartalisse, põhjendades otsust finantsturgudel valitseva ebastabiilsusega. REUTER-ÄP-BNS
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: keskmine palk jätkab rallit
Tööjõunappus, kiire inflatsioon ja ettevõtete mullused tugevad finantstulemused on viinud keskmise palga suurele tõusule. Tõenäoliselt jagub kiire palgakasvu hoogu veel mõnda aega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tööjõunappus, kiire inflatsioon ja ettevõtete mullused tugevad finantstulemused on viinud keskmise palga suurele tõusule. Tõenäoliselt jagub kiire palgakasvu hoogu veel mõnda aega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Euribor ja kõrged hinnad mitmekordistasid koduostjate kulusid
Viimase aastaga kiires tempos kasvanud kuue kuu euribor jõudis reede õhtuks 3,76%ni. Selline tõus on mitmekordistanud kinnisvara ostmisega seotud kulusid, mida pole leevendanud ka langenud kinnisvarahinnad.
Viimase aastaga kiires tempos kasvanud kuue kuu euribor jõudis reede õhtuks 3,76%ni. Selline tõus on mitmekordistanud kinnisvara ostmisega seotud kulusid, mida pole leevendanud ka langenud kinnisvarahinnad.
Erdogani võit kergitas Istanbuli börsi ja viis Türgi liiri rekordmadalale
Recep Tayyip Erdogani tagasivalimine Türgi presidendiks saatis Istanbuli börsi täna üle nelja protsendi rallima ja kukutas Türgi liiri kõigi aegade põhja.
Recep Tayyip Erdogani tagasivalimine Türgi presidendiks saatis Istanbuli börsi täna üle nelja protsendi rallima ja kukutas Türgi liiri kõigi aegade põhja.
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: mõistagi tabas mind raev, kuid härrasmees häält ei tõsta Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Raadiohitid: kui palju kinnisvaraturg veel kukub?
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Milline on ettevõtte tulevikukindluse valem?
Kriisidest räsitud ettevõtted keskenduvad ellujäämisele. Kas ellujäämise võtmeks võib olla jõuline arenguhüpe? Mis suunas seda hüpet sooritada ja kust ammutada selleks jõudu ja ressursse? Kuhu sobituvad valemis kestlikkus ja rohepööre?
Kriisidest räsitud ettevõtted keskenduvad ellujäämisele. Kas ellujäämise võtmeks võib olla jõuline arenguhüpe? Mis suunas seda hüpet sooritada ja kust ammutada selleks jõudu ja ressursse? Kuhu sobituvad valemis kestlikkus ja rohepööre?
Maxima laenab pankadelt 100 miljonit
Leedu juurtega kaubanduskontsern Maxima Grupe laenab kolmelt pangalt 100 miljonit eurot viieks aastaks, teatas ettevõte börsile.
Leedu juurtega kaubanduskontsern Maxima Grupe laenab kolmelt pangalt 100 miljonit eurot viieks aastaks, teatas ettevõte börsile.
Sergei Anikin lahkus pangandusidust Tuum "Oskasin õigel ajal astuda kõrvale"
Ligikaudu aasta tagasi idufirmat Tuum juhtima läinud Sergei Anikin lahkus ametist.
Ligikaudu aasta tagasi idufirmat Tuum juhtima läinud Sergei Anikin lahkus ametist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.