Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Enne reisi tasub teada:
1 Soome mark (FIM) -- ca 2,7 Eesti krooni
- Vuokatti keskmine õhutemperatuur detsembris -10°, jaanuaris -13°, veebruaris -12°, märtsis -7°, aprillis 0°
- Helsingist Vuokattisse ca- 500 km
- Vuokatti suusakeskus avatakse 22. novembril, kõrghooaeg 19. detsembrist--6. jaanuarini, 14. veebruarist--14. aprillini, samuti soomlaste jõulu-, suusa- ja lihavõttepuhkusel. Muul ajal on odavam nii majutus kui mäepiletid
- suusalaenutus (suusad, kepid, saapad) 100 FIM/ päev (270 kr), lumelaud 180 FIM/päev (486 kr)
- suusakool: eratund 250 FIM/inimene (675 kr), rühmatund (2--3 inimest) 150 FIM/inimene (405 kr)
- päevane mäepilet kella 9--17 või kella 13--20 täiskasvanule 125 FIM (338 kr), alla 12aastasele 110 FIM (297 kr)
- bussiühendus: Sotkamo ja Vuokatti hotellide ning suusakeskuste vahel 3 korda päevas, ühe otsa pilet ca- 25 FIM (68 kr), ostes edasi-tagasi pileti ja mäepileti, maksate 130 FIM (351 kr)
- Vuokattis on 12 nõlva, kõrguste vahe 172 m, pikim nõlv 1100 m, 4 nõlva on valgustatud
- Huurre Ski tunnel avatakse 15. mail 1998. 1 tund suusatamist maksab 50 FIM (135 kr), 1 päev 100 FIM (270 kr)
- Katinkulta troopilise veekeskuse kahetunnine pilet maksab 60 FIM (162 kr), 4--11aastastele 30 FIM (81 kr), veekeskus on avatud kella 9--22
- Arctic Wonderlandi jõulumaa külastus (kui ei kuulu hotellipaketti) maksab 250 FIM/täiskasvanu (675 kr), 165 FIM/4--12aastane (446 kr). Hind sisaldab kahetunnist ringkäiku, jõuluputru Kalevala hotellis, vajadusel transporti
- safarit korraldavad Kainuun Luontomatkat, Kuuse lan Safarit, Finnhuskyt
- valmispaketid on reeglina odavamad kui eraldi ostetud teenused
- hommikusöök hotellis 30--45 FIM (81--122 kr), lõunasöök 35--55 FIM (95--149 kr), õhtusöök alates 125 FIM (338 kr), õhtusöök püstkojas 250--350 FIM (675--945 kr) -- sisaldab: seenesupp, lõkketulel küpsetatud lõhe, fooliumis kartulid, leib ja rieska- (pärmita küpsetatud valge leib), desserdiks juustoleipä- (ahjujuust) murakamoosiga