Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Levicomi hiigelemissioon jääb paremat aega ootama

  Levicomi juhatuse esimees Ants Prümmel ütles, et kõige varem võib rahvusvaheline emissioon teoks saada järgmise aasta kevadel, sest rahaturgude rahunemine võtab aega. «Tegemist ei ole tulekahjumüügiga ja seetõttu peame otstarbekaks oodata õiget momenti,» märkis Prümmel.
  Ants Prümmeli väitel on Levicomi emissiooni läbiviija Enskilda Securities pidanud aktsiate müügi läbirääkimisi 40 suurinvestoriga, kes on huvitatud Kesk- ja Ida-Euroopa telekommunikatsiooniturust. «Huvi on suur kogu maailmas,» märkis Prümmel.
  Levicomi kavatsuste kohaselt kujuneb emissiooni mahuks vähemalt 30 miljonit dollarit ning aktsiad müüakse korraga. «Oleme huvitatud tõsisest finantsinvestorist, et saada raha investeeringuteks Q GSMi võrku ning Tallinna ja Vilniuse kaabeltelevõrkudesse,» ütles Prümmel. «Seni oleme sunnitud kasutama võõrast kapitali, sealhulgas laene.»
  Prümmel ei soovinud prognoosida, kui suur hulk aktsiaid juurde emiteeritakse, väites, et täpne kogus selgub umbes nädal enne emissiooni. «Seniste omanike soov on jätta kontrollpakk enda kätte,» täpsustas Prümmel.
  Levicomi 10,44 miljoni krooni suurusest aktsiakapitalist kuulub võrdselt 31,2 protsenti Tõnis Paltsile ja Toomas Peegile, 20% Markus Pedriksile, 11% firmale Farmond Ltd, 4,6% Meelis Paltsile ja 2% Liivi Pehkile.
  Kontrollpaki jäämine senistele omanikele tähendaks, et emiteeritavate aktsiate arv on kuni 1,04 miljonit ja ühe aktsia müügihind vähemalt 400 krooni. «Kuna töötame planeeritud kahjumiga, siis oleme huvitatud eeskätt omakapitali ja mitte aktsiakapitali maksimaalsest suurendamisest,» kinnitas Prümmel.
  Prümmel teatas, et emissiooni ettevalmistamise käigus on Enskilda Securities ja advokaadibüroo Link Laters määranud Levicomi minimaalse turuhinna, kuid see ei kuulu avalikustamisele. «Igal juhul Levicomi turuväärtus kasvab pidevalt ja küllalt kiiresti vastavalt sellele, kuidas laienevad meie tütarfirmade võrgud,» ütles Prümmel.
  Levicom on Balti riikide suurim eraomanduslik telekommunikatsiooni- ja multimeediakontsern, millesse kuulub Eestis, Lätis ja Leedus kokku 14 tütarfirmat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Apranga käive on aastaga veerandi võrra kasvanud
Leedu rõivatootja Apranga grupi jaemüügikäive ulatus novembris 27,9 miljoni euroni ning on võrreldes 2021. aasta novembriga kasvanud 28,7%.
Leedu rõivatootja Apranga grupi jaemüügikäive ulatus novembris 27,9 miljoni euroni ning on võrreldes 2021. aasta novembriga kasvanud 28,7%.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Fermi Energia astus esimese sammu Ukrainas
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Pevkur tahab ajateenijatele kodulaenu intresside hüvitamist
Eluasemelaenu intresside maksmise võiks riik ajateenistuse ajaks võtta enda peale, samuti soovib kaitseminister Hanno Pevkur, et juhilubadega ajateenijale võiks anda 1000 eurot peo peale.
Eluasemelaenu intresside maksmise võiks riik ajateenistuse ajaks võtta enda peale, samuti soovib kaitseminister Hanno Pevkur, et juhilubadega ajateenijale võiks anda 1000 eurot peo peale.

Olulisemad lood

7 aastat hakkas tiksuma: skandaalne vitamiinifirma läheb pikale saneerimisele
Kunagi börsile pürginud, ent nüüd raskustes vitamiinitootja Meravita saneerimiskavale vastu olnud võlausaldaja jõudis ettevõttega kompromissile, mis tähendab, et vitamiinifirma läheb saneerimisele.
Kunagi börsile pürginud, ent nüüd raskustes vitamiinitootja Meravita saneerimiskavale vastu olnud võlausaldaja jõudis ettevõttega kompromissile, mis tähendab, et vitamiinifirma läheb saneerimisele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.