18. november 1997 kell 22:00

Levicomi hiigelemissioon jääb paremat aega ootama

Levicomi juhatuse esimees Ants Prümmel ütles, et kõige varem võib rahvusvaheline emissioon teoks saada järgmise aasta kevadel, sest rahaturgude rahunemine võtab aega. «Tegemist ei ole tulekahjumüügiga ja seetõttu peame otstarbekaks oodata õiget momenti,» märkis Prümmel.

Ants Prümmeli väitel on Levicomi emissiooni läbiviija Enskilda Securities pidanud aktsiate müügi läbirääkimisi 40 suurinvestoriga, kes on huvitatud Kesk- ja Ida-Euroopa telekommunikatsiooniturust. «Huvi on suur kogu maailmas,» märkis Prümmel.

Levicomi kavatsuste kohaselt kujuneb emissiooni mahuks vähemalt 30 miljonit dollarit ning aktsiad müüakse korraga. «Oleme huvitatud tõsisest finantsinvestorist, et saada raha investeeringuteks Q GSMi võrku ning Tallinna ja Vilniuse kaabeltelevõrkudesse,» ütles Prümmel. «Seni oleme sunnitud kasutama võõrast kapitali, sealhulgas laene.»

Prümmel ei soovinud prognoosida, kui suur hulk aktsiaid juurde emiteeritakse, väites, et täpne kogus selgub umbes nädal enne emissiooni. «Seniste omanike soov on jätta kontrollpakk enda kätte,» täpsustas Prümmel.

Levicomi 10,44 miljoni krooni suurusest aktsiakapitalist kuulub võrdselt 31,2 protsenti Tõnis Paltsile ja Toomas Peegile, 20% Markus Pedriksile, 11% firmale Farmond Ltd, 4,6% Meelis Paltsile ja 2% Liivi Pehkile.

Kontrollpaki jäämine senistele omanikele tähendaks, et emiteeritavate aktsiate arv on kuni 1,04 miljonit ja ühe aktsia müügihind vähemalt 400 krooni. «Kuna töötame planeeritud kahjumiga, siis oleme huvitatud eeskätt omakapitali ja mitte aktsiakapitali maksimaalsest suurendamisest,» kinnitas Prümmel.

Prümmel teatas, et emissiooni ettevalmistamise käigus on Enskilda Securities ja advokaadibüroo Link Laters määranud Levicomi minimaalse turuhinna, kuid see ei kuulu avalikustamisele. «Igal juhul Levicomi turuväärtus kasvab pidevalt ja küllalt kiiresti vastavalt sellele, kuidas laienevad meie tütarfirmade võrgud,» ütles Prümmel.

Levicom on Balti riikide suurim eraomanduslik telekommunikatsiooni- ja multimeediakontsern, millesse kuulub Eestis, Lätis ja Leedus kokku 14 tütarfirmat.

Hetkel kuum