• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Levicomi hiigelemissioon jääb paremat aega ootama

  Levicomi juhatuse esimees Ants Prümmel ütles, et kõige varem võib rahvusvaheline emissioon teoks saada järgmise aasta kevadel, sest rahaturgude rahunemine võtab aega. «Tegemist ei ole tulekahjumüügiga ja seetõttu peame otstarbekaks oodata õiget momenti,» märkis Prümmel.
  Ants Prümmeli väitel on Levicomi emissiooni läbiviija Enskilda Securities pidanud aktsiate müügi läbirääkimisi 40 suurinvestoriga, kes on huvitatud Kesk- ja Ida-Euroopa telekommunikatsiooniturust. «Huvi on suur kogu maailmas,» märkis Prümmel.
  Levicomi kavatsuste kohaselt kujuneb emissiooni mahuks vähemalt 30 miljonit dollarit ning aktsiad müüakse korraga. «Oleme huvitatud tõsisest finantsinvestorist, et saada raha investeeringuteks Q GSMi võrku ning Tallinna ja Vilniuse kaabeltelevõrkudesse,» ütles Prümmel. «Seni oleme sunnitud kasutama võõrast kapitali, sealhulgas laene.»
  Prümmel ei soovinud prognoosida, kui suur hulk aktsiaid juurde emiteeritakse, väites, et täpne kogus selgub umbes nädal enne emissiooni. «Seniste omanike soov on jätta kontrollpakk enda kätte,» täpsustas Prümmel.
  Levicomi 10,44 miljoni krooni suurusest aktsiakapitalist kuulub võrdselt 31,2 protsenti Tõnis Paltsile ja Toomas Peegile, 20% Markus Pedriksile, 11% firmale Farmond Ltd, 4,6% Meelis Paltsile ja 2% Liivi Pehkile.
  Kontrollpaki jäämine senistele omanikele tähendaks, et emiteeritavate aktsiate arv on kuni 1,04 miljonit ja ühe aktsia müügihind vähemalt 400 krooni. «Kuna töötame planeeritud kahjumiga, siis oleme huvitatud eeskätt omakapitali ja mitte aktsiakapitali maksimaalsest suurendamisest,» kinnitas Prümmel.
  Prümmel teatas, et emissiooni ettevalmistamise käigus on Enskilda Securities ja advokaadibüroo Link Laters määranud Levicomi minimaalse turuhinna, kuid see ei kuulu avalikustamisele. «Igal juhul Levicomi turuväärtus kasvab pidevalt ja küllalt kiiresti vastavalt sellele, kuidas laienevad meie tütarfirmade võrgud,» ütles Prümmel.
  Levicom on Balti riikide suurim eraomanduslik telekommunikatsiooni- ja multimeediakontsern, millesse kuulub Eestis, Lätis ja Leedus kokku 14 tütarfirmat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.