20. november 1997 kell 22:00

Mercedes jätkab väikeste sõidukite maailmas.

Viimasel ajal väikeautode maailmas enam kõneainet pakkunud Mercedes-Benz ?okeeris automaailma oma kahekohalise tulevikusõidukiga F300 Life-Jet, mis kujutab endast mootorratta ja sõiduauto vahepealset liiklusvahendit.

Kolmerattaline efektse välimusega ideesõiduk kasutab jõuallikana A-klassi Mercedese 102hobujõulist 1,6-liitrise töömahuga bensiinimootorit, mis võimaldab saavutada kiiruse 100 km/h 7,7 sekundiga ja sõita kuni 211 kilomeetrise tunnikiirusega. Keskmine kütusekulu on 5,3 l/100 km. Sõiduki manööverdavusomadused on võrreldavad mootorratta omadega, ohutus aga kipub Mercedese kinnitusel auto kanti.

F300 Life-Jet on alumiinium?assiiga, mis kaalub vaid 89 kilogrammi. Juhi uks avaneb üles, kaassõitja oma kõrvale. Eemaldatav katus on alumiiniumist ja plastist.

Kas F300 Life-Jeti baasil ka seeriamudelini jõutakse, pole veel selge. ÄP

Hetkel kuum