26. november 1997 kell 22:00

Maksupetturid valitsuse kilbiks

Kui Kalev Kukk ja Jürgen Ligi koostasid tulumaksuseaduse muutmise seaduse eelnõu, millega vabastataks kohalike krediidiasutuste ja Hüvitusfondi makstavad interssid tulumaksust, lootsid nad tõenäoliselt selle kiirele heakskiitmisele.

Aga võta näpust, päevast päeva säästmise vajalikkuse ja kasulikkuse teooriat arendavad ministrid ei osanud praktilise säästmise võimalust ära tunda. Valitsuse hinnang kahe reformierakondlase koostatud seaduseelnõule oli resoluutselt eitav.

Rahandusminister Mart Opmann põhjendas seadusemuudatuse sobimatust tõigaga, et selle jõustumine annaks võimaluse maksupettusteks. See, et see annab palju suurema võimaluse säästmise suurendamiseks, jäi tal vist kahe silma vahele.

Kurb, kui rahandusminister näeb kõigis isikutes eelkõige maksupettureid, mitte ausaid riigialamaid. Oma edaspidistes otsustes võiks ta rohkem mõelda ausate inimeste kasule kui maskupetturite kahjule.

Hetkel kuum