• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna laenuläbirääkimised on peatatud

  Kuigi Tallinn jõudis sügisel laenuläbirääkimistel peaaegu lõpusirgele, sundis oktoobris toimunud rahanduskriis konsultatsioonid ajutiselt katkestama, rääkis Ants Leemets.
  Tema sõnul oli soodsaim laenupakkumine Tallinna linnavalitsusele oktoobris -- Saksa marga libor pluss 0,3% --, nüüd on intressimäärad suurenenud.
  Optimaalne hind, mida Tallinna linnavalitsus on nõus järgmisel aastal võetava laenu eest maksma, on Leemetsa kinnitusel Saksa marga libor pluss 0,5%. Saksa marga kuue kuu libor on praegu 4,1 protsenti.
  Linnavalitsus peatas ajutiselt läbirääkimised, et jätkata neid soodsamas situatsioonis, ütles Leemets. Ta avaldas arvamust, et jaanuaris jõutakse kokkuleppele, milliselt pangalt võtab linnavalitsus laenu.
  Tallinna linnavalitsus tahab võtta järgmisel aastal 240 mln krooni laenu linna investeerimistaseme säilitamiseks. Linn soovib võtta laenu viieaastase tagasimaksmise tähtajaga või korraldada samas mahus võlakirjade emissioon. Läbirääkimisi peetakse Chase Manhattan Banki, Merrill Lynchi, Nomura Internationali, ABN Amro Banki, Deutsche Morgan Grenfelli, Lehman Brothersi, Investment Bank Austria ja Barclay Bankiga. Eesti kommertspankadest räägib linnavalitsus pikaajalise laenu osas läbi Hansapanga, Tallinna Panga ja Hoiupangaga.
  Emissiooni või laenu korraldamise õiguse saab pank või sündikaat, mille kulud linnale on summaarselt kõige väiksemad, kinnitas Ants Leemets. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.