• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  AS Tallegg lükkab börsile mineku edasi

  «Meil oli plaan noteerida aktsiad börsil enne aastavahetust, kuid praeguse segase aja tõttu ei kiirusta me börsile minekuga,» ütles Talleggi juhatuse esimees Ants Käsper. Tema sõnul on viivituse noteerimistaotluse esitamisel põhjustanud ka takistused ettevõtte põhikirja muudatuste registreerimisel äriregistris.
  Käsperi sõnul on linnuliha tootva ettevõtte aktsiate noteerimise börsil tinginud firma kiire areng viimastel kuudel ja ettevõtte suur investeeringute vajadus. Sel aastal on Tallegg investeerinud tootmisse 60 mln krooni, tuleva aasta investeeringute vajadus on Käsperi sõnul üle 100 miljoni krooni.
  Oktoobris korraldatud suunatud aktsiaemissiooni käigus suurenes ASi Tallegg aktsiakapital 40 mln kroonini. Emissiooni käigus emiteeriti 810 418 aktsiat fikseeritud hinnaga 38 krooni. Ettevõtte turuväärtus on 152 miljonit krooni.
  Emissioonist laekus Talleggile 30,7 miljonit krooni, mille ettevõte kasutab praetoodete tsehhi ehitamiseks.
  Talleggi kümne kuu netokäive oli 180 miljonit krooni ja kasum enne makse 12 miljonit krooni.
  Ettevõtte käibe- ja puhaskasumi prognoos on vastavalt 220 miljonit ja 10 miljonit krooni. Tallegg toodab Eesti turule 400 tonni linnulihatooteid kuus ja ekspordiks 100 tonni kuus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.