11. detsember 1997 kell 22:00

AS Tallegg lükkab börsile mineku edasi

«Meil oli plaan noteerida aktsiad börsil enne aastavahetust, kuid praeguse segase aja tõttu ei kiirusta me börsile minekuga,» ütles Talleggi juhatuse esimees Ants Käsper. Tema sõnul on viivituse noteerimistaotluse esitamisel põhjustanud ka takistused ettevõtte põhikirja muudatuste registreerimisel äriregistris.

Käsperi sõnul on linnuliha tootva ettevõtte aktsiate noteerimise börsil tinginud firma kiire areng viimastel kuudel ja ettevõtte suur investeeringute vajadus. Sel aastal on Tallegg investeerinud tootmisse 60 mln krooni, tuleva aasta investeeringute vajadus on Käsperi sõnul üle 100 miljoni krooni.

Oktoobris korraldatud suunatud aktsiaemissiooni käigus suurenes ASi Tallegg aktsiakapital 40 mln kroonini. Emissiooni käigus emiteeriti 810 418 aktsiat fikseeritud hinnaga 38 krooni. Ettevõtte turuväärtus on 152 miljonit krooni.

Emissioonist laekus Talleggile 30,7 miljonit krooni, mille ettevõte kasutab praetoodete tsehhi ehitamiseks.

Talleggi kümne kuu netokäive oli 180 miljonit krooni ja kasum enne makse 12 miljonit krooni.

Ettevõtte käibe- ja puhaskasumi prognoos on vastavalt 220 miljonit ja 10 miljonit krooni. Tallegg toodab Eesti turule 400 tonni linnulihatooteid kuus ja ekspordiks 100 tonni kuus.

Hetkel kuum