14. detsember 1997 kell 22:00

Balti turud talveunes

Aktsiahinnad langesid Riia börsil ka reedel. Börsi käive tõusis õige pisut, kuid püsis siiski madala tasemel. Unibanka langes 1,9 latini ning kuna Londoni börsil püsis hind varasemal tasemel, siis on kahe börsi noteeringud nüüd enam-vähem samal tasemel. Huvi panga aktsiate vastu püsib aga endiselt tagasihoidlikuna hoolimata headest fundamentaalnäitajatest. Maaklerite hinnangul hoiab vähene likviidsus aktsiahindu järgmisel nädalal vaos ning muutused ei tohiks kindlasti ületada 2%. Mõningast elavnemist võiks Riias ennustada ehk jaanuari teisel poolel või veebruaris.

Vilniuse börsil jätkasid aktsiate hinnad liikumist senistes suundades. Kauplemiskäive püsis endisel väga madalal tasemel. Kuivõrd ühe põhinimekirja maiuspalaga, Roki?kise piimakombinaadiga, oli kauplemine peatatud, oli jätkuvalt tähelepanu keskpunktis Hermise pank. Põhinimekirja indeks langes 0,9%. A-nimekiri liikus napilt kõrgemale, viimastel päevadel ilma teinud KLASCO tõus pöördus aga jälle ligi kümneprotsendisele kukkumisele.

Konstitutsioonipüha tõttu Vene RTS-süsteemis ei kaubeldud.

Neljapäev andis USA investoritele täiendavaid tõendeid sellest, et Korea kriis nõuab sealsete positsioonidega firmadelt ohvreid nõrgema kasumi näol. Ränk kukkumine Korea börsil, tingitud kahtlusest, et rekordiliselt suur IMFi abipakett ei pruugi olla piisavalt suur, põhjustas doominoefekti maailma turgudel. See andis tugeva hoobi ka USA aktsiatele, mis langesid pea kõigis sektorites. Rängalt said pihta paljud arvutitootjad, kes oktoobrikuisest langusest olid pääsenud põhiliselt terve nahaga.

Reedeks oodati mõningast tõusu, kuid jätkuv müügisurve Nasdaqil laienes hilisel ennelõunal ka New Yorgi börsile ning hommikused kasumid hakkasid kiiresti kahanema. Heade uudiste hulka läks siiski tootjahinnaindeksi 0,2% langus, mis lähiajal peaks aktsiahindu toetama.

Hetkel kuum