• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Siimann reporteri rollis

  Esmaspäeva lõunaks Toompeale kogunenud ajakirjanikud haistsid nalja, kui endine telemees Mart Siimann nad seekord ise lubas ette võtta. Siiski madinaks ei läinud. Lubamatult palju «kas»-küsimusi esitanud valitsusjuht ühtegi ajakirjanikku ega väljaannet ründama ei hakanud. Jõuluaeg ikkagi.
  Kas ärimehed on teid mõjutada üritanud? Mõtlen pingeliselt vastuse peale ja lasen peast läbi viimased telefonikõned. Otsustan siis, et valetama ei hakka ja ütlen jah. Urmas Paet Postimehest vastab küllalt pikalt, meelde jääb, et eriti ei mõjutata. Heikki Talving Sõnumilehest jälle, et veidi üritatakse küll. Äripäeva peaminister ei küsitlegi.
  Kas teile on pakutud altkäemaksu? Õhkkond saalis läheb närvilisemaks, vastused on segased. Millele peaminister sihib? Hille Tänavsuu Õhtulehest meenutab üht juhtumit mutikese ja kolmerublalisega, teised naeratavad kergendatult.
  Kas poliitikud ja ajakirjanikud võivad olla head sõbrad, ilma et see kahjustaks ajakirjaniku sõltumatust? Vastused jagunevad. Ühed leiavad, et sõprus poliitikuga on ainult hea, teised, et lähedane siiski mitte.
  Kas tuleksite minu sünnipäevale, üritab peaminister tempot hoida. Kärt Karpa Eesti Päevalehest on konkreetne -- jah, miks mitte, ja tänab kutse eest. Sulev Valner avalik-õiguslikust ETVst haistab konksu ja toonitab, et tuleks peaministri sünnipäevale küll, kuid see ei takistaks teda järgmisel päeval kriitilist lugu tegemast.
  Edasi tahab Siimann teada, mida valitsus sel aastal pressiga suheldes valesti on teinud ja mis jääb meelde lõppevast aastast. Triviaalsed küsimused ja vastused.
  Saali siseneb peaministri nõunik Raivo Palmaru, Siimann pöörab jutu euroteemale.
  Kas valitsus peaks europropagandat tegema, küsib Siimann ja vastab, et eriti vist ei peaks. Valner on sama meelt, leides, et tugev europropaganda võib hoopis vastu hakata.
  Läheb diskussiooniks, mille Siimann lõpetab mõttega -- kui korraldaks euroasja ajavate tegelastega koos ühe seminari ajakirjanikele. Väärt idee, noogutame.
  Siimann on kohmetusest üle saamas ja puistab küsimusi haridusest ning telefoniõigusest. Siis tuleb ootamatu hoop.
  Milline on järgmise aasta majandusprognoos, Äripäev? Kirun end, et ei viitsinud enne vaadata tänases jõulu erilehes ilmuva prognoosi lõplikku varianti. Siimann muheleb. Heidan pilgu lakke ja otsustan siis 7-8protsendilise majanduskasvu kasuks. Siimann vangutab pead. Õnneks peab ka Interfaks Eesti majanduse potentsiaali väga heaks.
  Pressikonverents lõpeb, tuuakse vahuveini. Maksumaksjana haaran ka klaasi.
  Ajakirjanikul on lihtne poliitikasse minna, kuid poliitikul ajakirjandusse tagasi vist lootusetu, arvab Siimann pärast. Noogutame ja leiame, et kui valitsusega äkki nii läheb, võiks ta kolumnistina proovida. Siimann tõdeb ka, et ajakirjanikuna teda enam tõsiselt ei võetaks, pole sõltumatu. Näeme.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Aasia aktsiad langesid koos USA futuuridega
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Tõnu Õnnepalu: meie isiklik elu on üks erakordne asi
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.