15. jaanuar 1998 kell 22:00

USA investorid paremas tuules

Läti aktsiate hinnad langesid neljapäeval mõnevõrra. Unibanka kasumiprognoos jättis investorid külmaks ning aktsia langes kolme santiimi võrra. Juhtaktsiatest suutis ainsana tõusta Staburadze, seda ilmselt tänu uudisele, et Küprose firma on omandanud 25% Staburadze aktsiatest ning sihib veel täiendavat 10%, mis tõotab lähiajal lühiajalist hinnatõusu. Maaklerid panid langusele vaatamata lootuse Eesti aktsiate tõusule, mis võiks mõjuda soodsalt ka Läti aktsiatele

Vilniuse börsil oli taas vaikne päev. Põhinimekirjas näitasid suhteliselt normaalset käivet Hermis ja Vilniuse Pank, kuid ainsana tõusis Hermis, vedades üles Litin-indeksi, mis tõusis 5,89 punkti 915,07ni. A-nimekirjas näitasid viisakat tõusu mitmed firmad, kuid käibed olid äärmiselt väikesed ning paljudega ei kaubeldudki. Investorid pole eesseisvas tõusus eriti kindlad ning hoiduvad seni turust eemale.

Aasia aktsiaturgude järsk kukkumine neljapäeval tõmbas tugevalt alla ka Vene juhtivate aktsiate hinnad, kusjuures Vene maaklerite sõnade kohaselt mõjutavad Hongkongi börsi kõikumised Vene turgu hetkel enam kui Wall Street. Tugevalt kaotasid nii Ühendatud Energiasüsteemid kui Lukoil, kusjuures põhiliselt kaubeldigi vaid mõne suurema aktsiaga. RTS-indeks langes eile 2,52%, 329,89 punktile.

Nädala alguses laekuma hakanud majandustulemused on meeleolu USA turgudel märgatavalt parandanud. Eelmise nädala ränk langus võttis arvesse ka suurimad Aasia kriisiga seotud hirmud ning nüüd nähakse taas teed üles. Intel ja Motorola juba rõõmustasid publikut, eile avaldasid tulemusi veel mitmed suurfirmad. Samuti leidsid paljud, et paranenud kasumid Euroopas võimaldavad Aasia kahjumeid osaliselt tasaarveldada. Siiski pole paljud investorid täielikult veendunud, et halvim on seljataga ning see hoiab tagasi kiiremat edenemist. Dow tõusis kolmapäeval 52,56 punkti, Nasdaqi koondindeks aga vaid 6,55 punkti 1548,76ni.

Hetkel kuum