22. veebruar 1998 kell 22:00

Tallinn kiirendab maa erastamist

Abilinnapea Mait Metsamaa ütles reedel, et linnavalitsus püüab kiirendada omandireformi ja sõlmida märtsiks sama palju erastamislepinguid kui eelmisel aastal kokku. Eelmisel aastal sõlmis Tallinna linn 512 maa ostuõigusega erastamise lepingut.

Omandireformiameti teatel kinnitas linnavalitsus jaanuaris 101 erastatavat krunti ja 283 erastamiskorraldust. Tallinna linnavalitsus on vastu võtnud 2650 korraldust, mis määravad erastatava krundi, ja välja andnud 1188 erastamiskorraldust.

Mait Metsamaa sõnul on selge, et vastupidiselt erastamisele peab maade tagastamine vähenema. Tallinna linnavalitsusse laekunud 11 072 vara tagastamise avaldusest on lahendatud ja maakatastris registreeritud 2065.

Avatud maatoimikute arv ulatub 4998ni. Kinnistusametisse on esitatud Tallinnast 1101 maade tagastamise avaldust. BNS

Hetkel kuum