26. märts 1998 kell 22:00

Tallinna Pank liitumispalavikus

Niipalju põnevust ühe päeva jooksul kui eile pole Tallinna börs investoritele enam ammu pakkunud. On siiski küllaltki märkimisväärne, et kogu Tallinna Panga ümber puhkenud segaduse juures jäi turg sedavõrd rahulikuks.

ÄP indeks, mis hommikul selgelt langussuunal liikus, kosus viimase kahe kauplemistunni jooksul ja lõpetas börsipäeva vaid 1,02 protsendiga miinuses, 782,87 punktil. Börsi ja vabaturu kogukäive viimaste päevadega võrreldes eile veidi langes, ulatudes registreeritud 558 tehingus 75,32 mln kroonile.

Kõige heitlikum oli eile Tallinna Panga hind. Heitlik oli ka panga enda eilne tegevus -- ei ole just eriti tavaline juhus, kus ühe päeva jooksul teatab pank liitumisläbirääkimiste alustamisest kahe eri partneriga. Investoritele paistis liitjana rohkem meeldivat Ühispank. Investeerimispanga liitumisettepaneku peale asus aktsia hind eile hommikul kiirele langusele, kukkudes mõnekümne minutiga kolmapäevaõhtuselt sulgemistasemelt rohkem kui 7% võrra. Pärastlõunases kauplemises investorite meeleolu muutus ja aktsia hind asus Ühispanga kui potentsiaalse liitja päevakorrale kerkides uuesti tõusma, lõpetades õhtul 56,1 kroonil.

Hetkel kuum