2. aprill 1998 kell 22:00

Finest Hotel Groupi aktsionärid ei lepi kokku

Tallinna linnakohus liitis oma 1. aprilli määrusega ühte menetlusse kõigi FHG aktsionäride hagid Finest Hotel Groupi vastu. Kõik kuus aktsionäri, Soome firmad Saimaa Lines Oy, Oy Arctia ja SRV Teräsbetoni Oy, AS Silfin ning kaks offshore-firmat, Briti Netsisaartel registreeritud Stock Development Ltd ja Bahama päritolu Halford Holding Ltd, nõuavad aktsiate ostutehingute kandmist FHG aktsiaraamatusse. Eile loeti kohtu eelistung lõppenuks, kohtulikku vaidlust alustatakse alles 4. juunil.

FHG esindaja vandeadvokaadi vanemabi Monika Sehver ütles eile kohtus, et FHG on küll kohustatud aktsiaraamatut pidama ja selles aktsiate ostu-müügitehinguid registreerima, kuid samas ei ole Finest Hotelk Group ise pädev otsustama, kelle ost on seaduslik.

Nii Soome firmade kui ASi Silfin esindaja vandeadvokaat Jaak Kirikal, Stock Developmendi esindaja vandeadvokaat Leon Glikman kui ka Halford Holdingi esindaja vandeadvokaat Ain Alvin kinnitasid, et on välistatud aktsionäride omavaheline kokkulepe selle kohta, kellel on õigus FHG aktsiatele. Alvin lisas, et kokkulepe on võimalik üksnes siis, kui Soome firmad ja Silfin oma hagi tagasi võtavad.

Saimaa Lines, Arctia, SRV Teräsbetoni ja Silfin on igaüks 49 FHG aktsia (uue põhikirja järgi 490 000 aktsia) omanik. Stock Development ostis 104 FHG aktsiat RASi Tallinna Hotellid pankrotipesast 1996. aasta mais 5 miljoni krooni eest.

Stock Developmendi esindaja Leon Glikmani sõnul ei kasutanud senised aktsionärid kahe kuu jooksul oma ostueesõigust, vaid vaidlustasid hoopis aktsiate müügi Stock Developmendile.

Kirjeldatud vaidlus saab riigikohtu lahendi täna. Oma ostueesõigust kasutasid senised aktsionärid alles nüüd, deponeerides notari juures kokku 104 aktsia eest samuti 5 miljonit krooni. Finest Hotel Groupi aktsiakapital on 30 miljonit krooni.

Läinud aasta lõpus ostis Stock Developmendile kuuluvad FHG aktsiad ära Halford Holding hinnaga 6,5 miljonit USA dollarit. Glikman ja Alvin ütlesid, et see summa tasutakse täies ulatuses selle aasta lõpuks vastavalt maksegraafikule.

Ain Alvin kinnitas, et Halford Holding on ühe tuntud rahvusvahelise hotelliketi tütarfirma. Hotelliketi omanik ei soovi oma nime avaldada põhjusel, et see võiks kahjustada tema ärilisi huve Baltimaades, kus Halfordi emafirmal on kavas osaleda veel mitme hotelli erastamisel.

Hetkel kuum