Õlleturg ahvatleb kasvuruumiga

07. aprill 1998, 00:00

Põhjala õlletootjad konkureerivad aktiivselt Baltimaade väikese, kuid suure kasvupotentsiaaliga õlleturu pärast. Koos sissetulekute suurenemisega võib õlletarbimine Balti riikides mõne aastaga kahekordistuda.

Praegu on Balti õlleturu liidriks Soome Hartwallile ja Norra Orklale kuuluv BBH, mis on Läti Aldarise, Leedu Kalnapilise ja Saku õlletehase omanik.

Õlle tarbimine kasvas Eestis ja Leedus 1996. a 35 liitrilt elaniku kohta mullu 40 liitrile, Lätis 27 liitrilt 29,4 liitrile. Balti riikide kasvav õllejanu on BBH kõrval piirkonda toonud T?ehhi Plzensky Prazdroj ja Soome Olvi. Huvi on ilmutanud ka Taani Carlsberg.

Välismaised õlletootjad on Eestisse investeerinud ligi 22 miljonit dollarit ning nii Lätisse kui ka Leedusse 19 miljonit dollarit.

Eksperdid usuvad, et koos majanduskasvuga suureneb õlle tarbimine ja see võib järele jõuda traditsioonilistele õlleriikidele. Näiteks soomlased tarbivad elaniku kohta aastas 90 liitrit õlut, t?ehhid aga 160 liitrit. REUTER-ÄP

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing