19. aprill 1998 kell 22:00

Võlanõuetest kaitsti viiendik

Kaitsmata nõuete suur maht oli tingitud sellest, et Hoiupanga Liising vaidlustas Krediidipanga pandiga tagatud eelisnõude, selgitas pankrotihaldur Kalev Mägi. Krediidipangalt saadud laenuga ostis Erak-Puidutööstuse omanik Raul Boberg seadmed firma käivitamiseks.

Mägi ise vaidlustas nõudeid 9 miljoni krooni eest.

Suuremad kaitstud nõuded olid Hoiupanga Liisingul 1,7 mln krooni, Hansa Liisingul 1,4 mln krooni ja Raplamaal Purila saeveski omanikfirmal Balti Äri ja Kaubanduse ASil 0,7 mln kr.

Erak-Puidutööstuse hoonete, seadmete, laovaru ja valmistoodangu müügist on Mägi sõnul saada aasta jooksul kokku 22 miljonit krooni.

Raha jaotamisele võlausaldajate vahel saab asuda alles siis, kui keegi kaitsmata nõudega võlausaldajatest üldkoosoleku otsust kohtus ei vaidlusta või kõik kohtuvaidlused on lõpule jõudnud.

Peamiselt Soome mööblikontsernile Isku detaile tootnud Erak-Puidutööstus pankrotistus oktoobris. Pankrotis on Erak-Puidutööstuse erastanud AS Erak ja pankrotiavaldus on kohtusse esitatud Eraki tütarfirmale AS Erak-Grupp, mis teenis vahendustasu puidutööstuse mööblimüügi lepingutelt. Väidetavalt on firmagrupi vara panditud pankadele topelt. «Võlad jaotuvad mitmele firmale ja ka vara ringleb ühelt teisele,» on varem iseloomustanud Erak-Grupi ajutine pankrotihaldur Terje Eipre.

Hetkel kuum