29. aprill 1998 kell 22:00

USA keskpanga infoleke tegi turu ärevaks

Mõjukas USA ärileht Wall Street Journal vihjas esmaspäeval, et USA keskpank (Fed) kavatseb lähemal ajal rahapoliitikat karmistada. Sellele teatele järgnes must esmaspäev maailma börsidel.

Anonüümsele allikale viidates väitis USA ärileht, et Fedi viimasel juhatuse koosolekul 31. märtsil otsustati, et praegust neutraalset rahapoliitikat karmistatakse. See peaks tähendama USA põhiintressi tõstmist. Mida tegelikult Fedi juhatuse koosolekul öeldi, selgub alles 21. mail, kui keskpank avalikustab oma märtsikoosoleku protokolli. Fed ise ei ole Wall Street Journali artiklit kommenteerinud. Kuid on avalik saladus, et Fedi mõjuvõimas juht Alan Greenspan on juba mõnda aega mures USA börsi jõulise tõusu pärast.

Analüütikute arvates võib intressi tõstmine arutusele tulla Fedi juhatuse järgmisel koosolekul 19. mail. Kuni selle ajani jäävad aktsiaturud närviliseks. DI-FT

Hetkel kuum