Ühinemised tekitavad pinget

08. mai 1998, 00:00

Läti aktsiaturg jäi eile võrreldes kolmapäevase kukkumisega rahulikuks. Börsi indeks RICI langes päevaga vaid 0,4% ja lõpeta späeva 473,89 punktil. Börsisüsteemi käive oli keskmine, 239 376 latti. Riia börsi suunab endiselt mure tööstusettevõtete esimese kvartali viletsate majandustulemuste pärast. Tegelikult muretsetakse ka juba teise kvartali tulemuste pärast, sest jätkuv probleem Läti-Vene suhetes ei luba olla just eriti positiivselt meelestatud. Turuliider Unibanka jätkas tõusu, kerkides ühe santiimi, 2,75 latile.

Vilniuse börs liikus eile ilma kindla suunata. Põhinimekirjas kaubeldavad likviidsemad aktsiad kerkisid keskmiselt 0,4%, samal ajal kui börsi A-nimekirja indeks Litin-A langes 0,6%, 1752,16 punktile. Leedu turgu hoiab endiselt pinges kahe kohaliku suurpanga Vilniuse Panga ja Hermise ühinemisega seonduv. Eile mõlemad aktsiad tõusid ligikaudu 1,2% võrra. Maaklerite sõnul on investorid muutunud äärmiselt ettevaatlikuks ja valivaks. Tõusupotentsiaali nähakse vaid mõningatel fundamentaalselt tugevatel ettevõtetel. Üldist trendi pöördumist lähemas perspektiivis ei oodata.

Aktsiahinnad Venemaa kauplemissüsteemis jätkasid eile langust. RTS-indeks kukkus päevaga 1,89%, 304,74 punktile. Languse põhjustena tõid kohalikud maaklerid esile närvilisust maailma turgudel ja üldist vähest huvi arenevate turgude vastu. Ka Venemaal on oma mitte päris kindel ühinemisprotsess kahe naftafirma YUKOSe ja Sibnefti vahel. Maaklerite sõnul on kuulda tõsistest probleemidest ja võimalik mitteühinemine destabiliseerib turgu.

Kuigi kahe autotootja ühinemiskuuldused äratsid investorte tähelepanu, valitses USA aktsiaturul vaikne langus. Dow lõpetas kolmapäeva õhtul 9054,65 punktil, olles päevaga langenud 1,02%. Neljapäeva hommikul jätkas turg uute tööjõuturu näitajate ootuses vaikset langust. Toimetuse töö lõppedes oli Dow kukkunud veidi üle 30 punkti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing