• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kirde-Eesti kinnisvaraturul vähe muutusi

  Kui nii mõneski Eesti linnas on viimase aastaga korterite hinnad hüppeliselt tõusnud, siis Kirde-Eestis on muutused olnud minimaalsed.
  Suurematest linnadest on mõningane hinnatõus olnud Narvas, kus korteri ruutmeeter maksis aasta tagasi 900 ja nüüd 1100 krooni. Eriti nõutud on Narvas kahetoalised korterid. Keskmisest tunduvalt kallimad on korterid kesklinnas, eriti sellised, mida saab kaasaegsemaks ümber ehitada. Narva Kinnisvarabüroo juhataja Valeri Koisi sõnul maksab korteri ruutmeeter näiteks Pu?kini tänaval 2000 krooni.
  Kohtla-Järvel ja Jõhvis, kus hinnad olid aasta tagasi samal tasemel Narvaga, pole korterite hindades toimunud mingeid olulisi muutusi. Endiselt on Jõhvis korterid 10--20% kallimad kui Kohtla-Järvel. Võrreldes kinnisvaraturu olukorda Kohtla-Järvel näiteks Pärnuga, selgub, et kui aasta tagasi olid Pärnu hinnad kaks korda kõrgemad, siis nüüd on Pärnu keskmine korter juba kolm korda kallim kui Kohtla-Järvel.
  Küllaltki segane on olukord Sillamäe kinnisvaraturul. Firma Alninfo direktori Aleksander Hmõrovi hinnangul jääb Sillamäe korteri ruutmeetri hind vahemikku 500--1100 krooni. Pelicani Kinnisvara maakleri Ingo Toomere sõnul on Sillamäe korterid aga kallimad kui ümbruskonna teistes linnades, makstes keskmiselt 1200 kr/m².
  Toomere arvates on Sillamäe suhteliselt kõrgetel hindadel kaks põhjust. Osaliselt mõjutab peamiselt vene rahvusest elanikega Sillamäed Peterburi ümbruse hinnaskaala. Teiselt poolt pole Sillamäe kinnisvaraturg veel avalik, korterite hindade kohta on küllalt raske informatsiooni saada. Turu avanedes peaksid Sillamäe hinnad Toomere sõnul langema vähemalt Jõhvi tasemele.
  Korterite hindasid Kirde-Eestis mõjutab kütteperiood. Kütteperioodi alguses hakatakse rohkem ostma kahetoalisi kortereid. Praegusel kevadisel ajal, kui küttekulud juba väiksemad, aga soovitakse rohkem kolmetoalisi kortereid.
  Eluasemelaenude osakaal korterite ostmisel on Kirde-Eestis suhteliselt väike, laenu kasutatakse vaid keskmiselt iga kolmanda korteri ostul. Suure osa korterite ostuhind on sedavõrd väike, et eluasemelaenu polegi võimalik võtta.
  Jõhvis on olulisi muutusi läbi tegemas äripindade turg. Aasta jooksul on valminud või valmimas kolm kaubanduskeskust, mis on tõstnud Jõhvi äripindade rendihinnad peaaegu Rakvere tasemele. Veel mõni aeg tagasi ei tahtnud Jõhvi kaupmehed leppida kõrgema renditasuga kuus kui 100 kr/m², nüüd ollakse sellega juba harjutud.
  Narvas aga on seni raske rentida äripinda, kuna neid pole piisavalt. Seni on linnas kauplusi rajatud peamiselt esimese korruse korteritesse. Narva on praegu vaja nii kaubanduskeskust kui ka bürookeskust. Valeri Koisi sõnul oleks see, kes tuleks ja ehitaks Narva kaubanduskeskuse, kohe ka turuliider.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.